Videospeler inladen...

Politie Gent houdt grote oefening na "terreurdaad" in concertzaal Vooruit

In de Gentse concertzaal Vooruit heeft de politie een grote oefening gehouden geïnspireerd op de aanslag in de Bataclan in Parijs van 13 november 2015. De lokale politie van Gent werden samen met collega's uit Antwerpen, de brandweer en medische hulpdiensten opgeroepen voor een zogezegd incident met verschillende schutters en meerdere slachtoffers. Zo'n 100 figuranten deden mee aan de oefening. 

Net op de dag dat Salah Abdeslam tot levenslang is veroordeeld voor zijn  rol bij de terreuraanslagen in Parijs op 13 november 2015, heeft de Gentse lokale politie in de concertzaal Vooruit een oefening gehouden die geïnspireerd is op de aanslag in de Bataclan, van die dag. Daarbij vielen 130 doden, vele anderen raakten gewond. 

"We hadden melding gekregen dat er x-aantal schutters binnengedrongen waren, dat zij al meerdere slachtoffers gemaakt hadden, ook doden", zegt woordvoerder van de Gentse politiezone, Matto Langeraert. "De mensen die aan de oefening meededen waren niet gebrieft, dus voor hen was het ook heel speciaal". De Gentse politie hield de oefening samen met de collega's van Antwerpen, de brandweer en medische hulpdiensten. Ook zo'n 100 figuranten deden mee. 

Voorbereiding op Gentse Feesten

De oefening was ook een prima voorbereiding op een mogelijk incident tijdens de Gentse Feesten, zegt Langeraert: "Stel dat er iets gebeurt tijdens het massa-evenement, dan hebben we toch al eens geoefend met de andere hulpdiensten". De Genste Feesten lopen van vrijdag 15 juli tot zondag 24 juli. 

Meest gelezen