Fietsenwinkel
Volledig scherm
© Fietsenwinkel

10 keer meer speedpedelecs, 20 keer meer ongevallen

In vijf jaar tijd vertienvoudigde het aantal gebruikers van de speedpedelec. Opmerkelijk is dat er twintig keer zoveel ongevallen met die snelle elektrische fietsen gebeuren. Gebruikersorganisatie Speed Pedelec Vlaanderen pleit voor een apart rijbewijs voor speedpedelecs.

36 reacties

  • Leo Duym

    2 jaar geleden
    @Lisette Theunis, volledig mee eens: alles wat meer dan 25km/u rijdt moet dringend van het fietspad af.
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Oeps.., nu wil men opeens weten wat er achter de cijfers schuilgaat ! Elk logisch denkend mens weet dat als je hogere snelheden toestaat de ongevallencijfers zullen stijgen. Maar daar gaat het niet om want anders geraken die dingen niet op de markt. Met een visie van we zien wel en we sturen zonodig wel bij als je tegen de grond smakt ben je natuurlijk niks. Misschien komt dan het besef dat je een gevaar bent voor jezelf.
  • Jimmy Helsen

    2 jaar geleden
    Ik ben zelf ook "pedelec-er" EN automobilist. En kan beamen dat er overal cowboys tussen zitten. Als ik zie hoeveel gewone fietsers (jongeren) er met de GSM bezig zijn...Alsof zonder telefoon niet gefietst kan worden. Fietser, automobilist, of zelfs voetganger, GSM gebruik in het verkeer is gewoon not done. Alle lompiteiten die ik al gezien en meegemaakt heb, hadden te maken met gsm gebruik...
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Roekeloos, onbezonnen, argeloos en verstand op nul. De reglementen eindigen als sommige fietsers vertrekken. Politie nergens te zien, ....of zeer uitzonderlijk. De resultaten zijn onvermijdelijk.
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    een fietser (electrisch, speed of niet) dient de wegcode te kennen en toe te passen (ben zelf fietser). Hoeveel fietsers weten dat ze ook voorrang van rechts moeten geven (telt ook voor de speedfietsers)? als ze een rijbewijs voor pedelecs willen kunnen ze dat beter voor de fietser algemeen maken. Eigenlijk is het voor de meesten (niet allemaal he, er zijn er goeie ook) krachtpatserij, Ik rij met ne groten bak rond (auto, fiets) dus ik heb meer recht...right!