Merho maakt al 45 jaar 'De Kiekeboes', Vlaanderens meest vooruitstrevende stripreeks
Volledig scherm
PREMIUM
Merho maakt al 45 jaar 'De Kiekeboes', Vlaanderens meest vooruitstrevende stripreeks © Dieter Bacquaert/Merho

“Mijn eerste homo's ... Ik wou stunten”: 'De Kiekeboes’ zijn al 45 jaar Vlaanderens meest vooruitstrevende stripreeks

Kunst & LiteratuurDe meest vooruitstrevende Vlaamse stripreeks ooit wordt 45. Auteur Merho smokkelt al decennia personages en thema’s in ‘De Kiekeboes’ waar andere bekende strips met een grote boog omheen liepen. De eerste transgender? Hoofddoeken in het straatbeeld? Eén adres: De Kiekeboes. “Ik ben een entertainer, maar het mag ook eens serieus zijn.”

6 reacties

  • Chris Veepee

    2 jaar geleden
    Leve Merho, leve Kiekeboe en familie! Great stuff Merho. Kijk niet naar die permanent negatieve commentaren. Ik kijk telkens uit naar een nieuwe strip van jou. Je bent fantastisch. Men zegge het voort!
  • Jan Daems

    2 jaar geleden
    Ze mogen dan populair zijn in Vlaanderen, geef mij toch maar de strips van Willy Vandersteen, Marc Sleen en Hergé, dié mannen konden tenminste tekenen en moesten het niet hebben van platte dialogen. Merho reikt nog niet tot de knoesels van die striptekenaars. Hij zou ne keer beter zijn licht opsteken bij de scriptschrijver van Astérix bijvoorbeeld en daar een voorbeeld aan nemen. Die opteert iedere keer voor kwaliteit, bij Merho is het de kwantiteit maar de kwaliteit is dan ook om mee te huilen.
  • Gerrit Matthijs

    2 jaar geleden
    Beste strip ooit ,toppie. Proficiat
  • Jean Schepens

    2 jaar geleden
    1 van de leukere en aangenamere strips om te lezen ... NONKELJEAN
  • willy zachel

    2 jaar geleden
    De kiekeboes hebben het allemaal Grappig /realistisch / informatief zonder belachelijke en onwaarschijnlijke figuren zoals Jerrommeke’s etc