Foto: Radio 2

Een dode en gewonde na verkeersongeval in Ophoven

In Ophoven bij Kinrooi is bij een zwaar verkeersongeval vrijdagavond één dode gevallen. Een auto reed er in op een voorligger, botste daarna tegen een boom en werd ten slotte van de weg geslingerd. In de auto zaten volgens het parket 4 personen. Een van hen was op slag dood. De Venlosesteenweg was in beide richtingen urenlang afgesloten.

Rond 22 uur vrijdagavond heeft een zwaar verkeersongeval plaatsgevonden in de buurt van de kerk in Ophoven. Een  auto reed er in op een voorligger. Opmerkelijk is daarbij dat de aangereden auto gewoon is doorgereden. Het voertuig dat het ongeval veroorzaakte, begon te tollen. De wagen schoof naar het linkerbaanvak van de Venlosesteenweg en botste tegen een boom. Door de klap werd het voertuig ten slotte op een braakliggend terrein langs de weg gekatapulteerd. 

In de wagen zouden 4 personen hebben gezeten, allemaal wonend in Nederland. Een van hen was op slag dood. Het gaat om een 18-jarige man met de Letse nationaliteit. Een tweede passagier was lichtgewond. Door het mooie weer stonden heel wat mensen te kijken bij het ongeval. Buurtbewoners zagen de twee overige passagiers uit het wrak kruipen en weglopen. De politie kon een van hen na een zoekactie in het centrum van Ophoven oppakken. 

Op het eerste zicht lijkt overdreven snelheid zeker een rol te spelen volgens het parket. Het is niet duidelijk of beide wagens bij elkaar hoorden. De inzittenden van de aangereden auto hebben zich nog niet gemeld.  Ondertussen is een verkeersexpert aangesteld om na te gaan wat er precies is gebeurd. De Venlosesteenweg werd urenlang in beide richtingen afgesloten. 

Meest gelezen