Martine Baeyens, burgemeester Rita Demaré en schepenen Arne De Brabandere, Julie Misplon en Frederik Sap testten de Big Bench uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Baeyens, burgemeester Rita Demaré en schepenen Arne De Brabandere, Julie Misplon en Frederik Sap testten de Big Bench uit. © CDR

Hier vind je de eerste Big Bench van België: “Geniet van het unieke zicht op het heuvelachtige Hooglede”

GitsHet West-Vlaamse Hooglede is een opvallende toeristische attractie rijker. Zaterdag is daar de eerste Big Bench van België geopend. “Een Big wat?”, horen we je denken. Wel, een Big Bench is een uit de kluiten gewassen zitbank van 2,5 meter hoog en 3,20 meter breed die je de kans biedt om van het landschap te genieten vanuit een ander perspectief dan je gewoon bent.

  1. N-VA wil opnieuw volledig voetpad langs Beekstraat, meerderheid spreekt over onthardingstechniek

    N-VA wil opnieuw volledig voetpad langs Beekstraat, meerder­heid spreekt over onthar­dings­tech­niek

    Oppositiepartij N-VA wil dat het nieuwe voetpad langs de Beekstraat opnieuw vervolledigd wordt. “Vroeger was er een voetpad van de Spechtendreef tot aan de Honzebroekstraat”, aldus gemeenteraadslid Georges Decoene. “Na de werken is het nieuwe voetpad onderbroken vanaf de nummer 45 tot 53 en is er alleen nog gras. De getroffen bewoners moeten nu de straat op als ze naar een buur willen. Dit kan toch niet? Het gaat hier om welvaartsverlies. In plaats van een voetpad krijgen de bewoners gras en modder bij regenweer. Dat kan toch niet. Geef dat voetpad terug. Niet alleen voor de bewoners, maar een voetpad over de volledige lengte is ook nuttig voor zowel de scholen als voor de kerkgangers.” Schepen Francis Debruyne (CD&V) reageert dat er aan de overkant van de weg wel een volledig voetpad voorzien is. “Deze aanpassing gebeurde omdat we optimaal inzetten op ontharding. Maar waar er parkeerplaatsen zijn, is een uitstappad voorzien. Ook opritten werden verhard. Enkel de tussenstukjes tussen de woningen zijn in gras. In mei 2022 werd het ontwerp trouwens unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.
    Roeselare