1.000 deelnemers aan witte mars voor jongen van 19 die werd gedood tijdens gijzeling in Merksplas

In Merksplas is vanavond een optocht gehouden voor de jongen van 19 die vorige week is gedood door de ex-partner van zijn moeder. De man was het huis van zijn ex-vriendin binnengedrongen en gijzelde de 4 aanwezige bewoners. De 19-jarige zoon overleefde de aanval niet. Zo'n 1.000 mensen namen deel aan de witte mars vanavond tegen het zinloze geweld.

Zo'n 1.000 mensen zijn vanavond de straat opgekomen om hun steun te betuigen aan de familie en vrienden van de jongen van 19 die vorige week werd neergestoken tijdens een gijzeling. Naast veel buurtbewoners kwamen ook supporters opdagen van Antwerp FC, de voetbalploeg waar de jongen voor supporterde.

Zij vormden een erehaag met bengaals vuur voor de familie van het slachtoffer. Ook de voetbalploeg waar de jongen zelf speelde, en veel klas- en schoolgenoten waren aanwezig. 

De witte mars verplaatste zich van het gemeentehuis van Merksplas naar het huis van de jongen, waar de gijzeling vorige week plaatsvond. Als eerbetoon werd daar het nummer "You'll never walk alone" gezongen. 

Voor het huis van de jongen werd "You'll never walk alone gezongen":

Videospeler inladen...

"We wilden de familie en vrienden vooral tonen dat ze er niet alleen voor staan. Dat heel het dorp begaan is met wat er hier gebeurd is", zegt Kim Lebrun, één van de initiatiefnemers van de witte mars. "We willen ook aan heel België tonen dat iedereen hier tegen zinloos geweld is."

De 44-jarige ex-partner werd vorige week opgepakt en is aangehouden. Hij zit voorlopig in de cel voor moord, poging tot moord en gijzeling. De man was voorwaardelijk vrij na geweld tegen zijn ex-partner. Bij de gijzeling raakte ook de 22-jarige dochter zwaar gewond, de moeder liep lichte verwondingen op.   

Meest gelezen