BELGA

Succesvol eerste soldenweekend in Antwerpen: "Weer naar niveau van voor corona"

Het eerste soldenweekend was een succes in Antwerpen. Na twee coronajaren, gaan de Antwerpse handelaars opnieuw naar het niveau van voor corona. "We waren bang dat de mensen meer online gingen shoppen, maar ze hebben hun weg teruggevonden naar de winkels", vertelt Nico Volckeryck, regiodirecteur Groot-Antwerpen van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen.   

De Antwerpse handelaars zijn tevreden met het eerste soldenweekend, want ze hebben weer evenveel verkocht als voor corona. "Tegenover vorig jaar is de omzet met 12 tot 15 procent gestegen in de winkels zelf en online met 10 procent. Maar vorig jaar was natuurlijk geen topjaar", legt Volckeryck uit. "We kunnen nu wel zeggen dat we weer op het niveau van voor corona zitten."

De winkels geven dit jaar ook al grotere kortingen tot -70 procent. "Dat heeft te maken met de grote stock die er nog is van afgelopen coronazomers", zegt Volckeryck. "De winkeliers willen daarvan af geraken, zodat ze voldoende cash hebben om nieuwe collectie te kopen."

Door de inflatie en crisis, kopen mensen vooral de goedkopere stukken

Nico Volckeryck, regiodirecteur Groot-Antwerpen van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen.

Volgens Volckeryck kopen de mensen vooral goedkopere stukken. "Dat heeft vooral te maken met inflatie en de crisis. Vroeger kochten de mensen vaak naast koopjes ook al nieuwe collectie. Dat is nu minder, want er komen onzekere tijden aan."

Meest gelezen