ANALYSE NA AANKOMST (2). Michel Wuyts over Wout van Aert: “De verlossing van de overwinning is er nog niet en dat kan mentaal gaan spelen”

Tour de France“Wout van Aert zet aan op 170 meter van de streep, zoals dat hoort”, vindt onze analist Michel Wuyts. “Alleen heeft hij weer de pech dat er nog één opkomende man is en dat is Dylan Groenewegen.” Toch is Wuyts van mening dat Van Aert vandaag een gouden zaak heeft gedaan. “Hij breidt verder uit voor geel en groen. Het is voortborduren met een dubbel gevoel, maar dat is de Ronde van Frankrijk.” Ook over de overwinning van Groenewegen had onze analist nog een woordje klaar. “Deze zege is voor Groenewegen misschien wel belangrijker dan die voor Fabio Jakobsen gisteren.”

13 reacties

  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Het is gewoon een kwestie van wat geluk natuurlijk, Wout twee keer tweede en hij was er wel en waar was Jacobsen in de laatste spurt en waar was Groenewegen in de eerste spurt. Verleden jaar klopt hij alle topspurters in Parijs WEL na drie weken koers.
  • willem sliggers

    2 jaar geleden
    Met alle respect voor U Michel , maar Wout is mentaal sterk genoeg , het hangt er een beetje vanaf door welke bril je het bekijkt !
  • Johan Verbiest

    2 jaar geleden
    Tegen de rasechte printers komt hij iets tekort,bij de volgende ritten met bergen zijn ze er niet meer bij en kan hij zijn slag slaan...Toch knap van die gele en groene trui..
  • antoon vandenbussche

    2 jaar geleden
    Mocht Wout in iedere rit tweede worden, dan wint hij de tour met een straat voorsprong .!
  • lode wijk

    2 jaar geleden
    De verlossing is er nog niet van ritwinst, maar de motivatie des te meer, dus nog kansen genoeg.