Protesterende boeren blokkeren een snelweg in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Protesterende boeren blokkeren een snelweg in Nederland. © ANP

Slangen op maandag. Nederland, België en Duitsland vormen het Europese erepodium wat stikstofuitstoot betreft

“Plattelanders, het is tijd voor grote acties!” Het boerenprotest in Vlaanderen is voorlopig klein bier in vergelijking met Nederland. Daar wordt het protest steeds grimmiger. Vandaag willen organisaties zoals ‘Boeren in Opstand’ er Schiphol en andere luchthavens blokkeren. Geen beter pestmateriaal voor actievoerders dan de reiziger. Ook de haven van Rotterdam en voedingsdistributiecentra staan op het lijstje. Dat wordt een warme Nederlandse zomer, want de onzekerheid onder landbouwers is er zowaar groter dan hier. 

31 reacties

  • Bart Vermeulen

    2 jaar geleden
    Hoe meer we importeren, hoe dommer we bezig zijn, Europa zou beter eerst voorzien dat er geen vlees meer binnen komt van buiten Europa vooraleer ze over stikstof beginnen.
  • dieter devreze

    2 jaar geleden
    Je ziet het overal waar je in het groen (ik noem het geen natuur meer) gaat wandelen. Overal massa's stikstof minnende planten (netels en bramen op kop), een totaal gebrek aan fauna (en vooral tenebrae). Kortom onze beroemde landbouw, lees agro-industrie heeft het kapot gekregen. Het evenwicht is zoek, hoe belangrijk ik boeren ook vind.
  • Peeters Wim

    2 jaar geleden
    Men mag blij zijn dat we nog boeren hebben. Dat het milieuvriendelijk moet ok maar een beetje gezond verstand en realiteitszin van onze politici zou niet slecht zijn. Door die miserie in Oekraïne dreigen de prijzen al fel te stijgen en dan gaat men nu hier ook nog wat landbouwbedrijven sluiten vaak nadat ze mochten open blijven nadat ze net zware investeringen gedaan hebben ivbm het milieu. Dus ik geef ze gelijk dat ze protesteren.
  • Alain Maes

    2 jaar geleden
    Geen boeren geen eten punt andere lijn
  • Françoise Dupont

    2 jaar geleden
    Er wordt altijd gesproken van landbouwers, zonder medeweten van wie onrechtstreeks ook met de sector is verbonden via verwerking, etc