© Dirk Kerstens

“Begin volgend seizoen staat er een nieuwe Tribune 1 op de Bosuil”

De laatste fans zijn nog steeds de titel aan het vieren, maar Antwerp kijkt al naar de toekomst. De club gaat een bouwvergunning aanvragen om Tribune 1 af te breken en op dezelfde plek een moderne variant neer te poten. Alle plannen zijn al klaar en al tegen het begin van volgend seizoen moet de nieuwe tribune er staan.

gegy

Antwerp heeft nu bijna vijf maanden geen competitiewedstrijden op het programma staan – de eerste speeldag van eerste klasse volgend seizoen is in het laatste weekend van juli geprogrammeerd – en van die tijd gaat de Great Old gebruikmaken om te bouwen.

“We hebben die nieuwe tribune nodig om financieel stappen vooruit te zetten”, zegt Patrick Decuyper in een interview met uw krant. “We willen nieuwe sponsors aantrekken, grote bedrijven naar Antwerp halen en dat kan alleen als je ze op een deftige manier kunt ontvangen. In onze huidige infrastructuur is dat zeer moeilijk.”

© WAS

Bosuil als trainingcomplex?

De nieuwe tribune is volgens Decuyper maar een tussenstap richting volledig nieuw ‘topstadion’, dat er “binnen twee, drie of vier jaar” zou moeten staan. Waar dat stadion moet verschijnen is nog niet duidelijk. “Op de Bosuil of ergens anders, wij sluiten op dit moment niets uit. Maar bij ons is het wel de bedoeling - waar straks het nieuwe stadion ook komt - dat de Bosuil blijft bestaan als ­trainingscomplex. Dat moet een site worden die bruist.”