Minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). © BELGA

Hoge Raad voor de Werkgelegenheid luidt alarmklok over werkgelegenheidsgraad

Er moeten meer inspanningen geleverd worden om tegen 2030 een werkgelegenheidsgraad in ons land van 80 procent te bereiken. Daar dringt de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid op aan.

29 reacties

  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Dat is toch simpel opgelost: neem mijn tankkaart af en ik ga stempelen. Als profiteren beloond word en werken als doodzonde gestraft, dan ga ik meeprofiteren...ik zal ineens nog eens met de vakbond brussel gaan afbreken(ahja ik heb ook recht op ontspanning op kosten van de maatschappij he)
  • Eric Verlinden

    2 jaar geleden
    Kinderopvang...gewoon even vergeten zeker? Zonder toegankelijke en betaalbare kinderopvang zal de werkzaamheidsgraad nooit het gewenste niveau halen!
  • armand keyzers

    2 jaar geleden
    Tijden veranderen inderdaad. Dit pakte vroeger geen verf. De RVA dwong nog ontzag af. Studeren, opleiding volgen of werken, dat zou het moeten zijn. Begeleiding en opvolging! Maar hier ook misschien geen mensen voor. En kom niet meer af met meer migranten als er meer dan een miljoen niet actieven zijn. Intussen weet iedereen dit nu nog beleid.
  • Tamsin Andersen

    2 jaar geleden
    Extra inspanningen ? Vroeger kreeg je gewoon geen. stempelgeld meer als je een werkaanbieding weigerde en bij het OCMW moest je als werkweigeraars ook niet aankloppen. Eenvoudig en doeltreffend : geen werk = geen inkomen. Behalve voor échte zieken natuurlijk.
  • Patrick Decock

    2 jaar geleden
    Pas de dop aan. Na een jaar helft van je dopgeld, alles zal wel rap ingevuld geraken zoals in andere landen, maar hier in België kan dit niet door de vakbonden want ze zouden veel geld verliezen, dus er zal weer niets veranderen.