Radio2

West-Vlaams ijsjesbedrijf zoekt hippe opa's en oma's om te helpen: "Op de leeftijd staat geen limiet"

Het West-Vlaamse ijsjesbedrijf SurprICE zoekt hippe oma's en opa's om te komen helpen , want ze vinden te weinig jobstudenten. "Senioren hebben geen herexamens en gaan minder snel naar een festival. Ideaal om hen in te schakelen tijdens de zomervakantie", zegt zaakvoerder Christof Thorrez.

Het bedrijf SurprICE heeft ijssalons in Kemmel, Houthulst, Westouter, Heuvelland en Kortrijk. "De zaken draaien goed, maar vaak hebben we handen te kort", zegt zaakvoerder Christof Thorrez. "In de zomermaanden kunnen we rekenen op heel wat jobstudenten, maar het is soms echt een puzzel. Studenten hebben vaak herexamens of gaan in de zomer naar een festival. Dat maakt het moeilijk voor de planning. In het slechtste geval sturen ze wel hun kat. Dat maakt het lastig voor ons, maar ook voor de jobstudenten die er wél zijn."

Het ijsjesbedrijf is daarom op zoek naar hippe 60-plussers. "We hebben in onze oproep inderdaad het woord "hip" gebruikt, omdat we altijd op zoek gaan naar mensen die bij ons bedrijf passen. We hebben hippe ijssalons en willen dat de medewerkers dat ook uitstralen", zegt Christof.

Ben je jong van geest en ben je nog goed te been, dan ben je welkom

Zaakvoerder, Christof Thorrez

Geen limiet op de leeftijd

"We merken dat oudere mensen afspraken correct naleven en vaak inzetbaar zijn in de weekends. Dat is een meerwaarde. We zoeken allerlei profielen: van afwassers tot mensen die met de ijskar willen rondrijden. Per shift is het maximaal 5 uur werken, dus voor de oudere mensen is dat goed te doen. Als het wat trager gaat, hebben we daar begrip voor. Zolang alles maar grondig en correct verloopt. Er staat geen limiet op de leeftijd. Ben je jong van geest en ben je nog goed te been, dan ben je welkom."

"Afwisseling is leuk"

Het bedrijf heeft al verschillende opa's en oma's in dienst. "Ik doe het graag. Het is een bijzonder afwisselende job en ik kom alle dagen wel iemand tegen die ik ken", zegt Axl Debruyne. Hij werkte vroeger in de horeca, maar is nu op pensioen. "Maar de horecamicrobe laat me niet los. Ik vind het plezant en ik help een bedrijf uit de nood. Dus, waarom niet?"

Geïnteresserde 60-plussers kunnen een ijssalon van SurprICE binnenstappen en zichzelf voorstellen.

Meest gelezen