Macy Gray
Volledig scherm
Macy Gray © YouTube

Macy Gray doet harde uitspraken en steunt J.K. Rowling: “Je onderdelen veranderen maakt je geen vrouw”

CelebritiesHet programma ‘Piers Morgan Uncensored’ heeft z’n naam niet gestolen. In de talkshow van de bekende Britse presentator zeggen alle gasten precies wat ze denken, ook wanneer hun mening controversieel is. Zijn meest recente gast, zangeres Macy Gray, deed er enkele harde uitspraken over transgender personen. “Omdat je een operatie laat uitvoeren, ben je nog geen vrouw.”

17 reacties

  • Xsarilde Willis

    2 jaar geleden
    Ze heeft gelijk. Kijk ik wil je best aanspreken met haar of hem als je van geslacht veranderd bent maar erken toch dat er nog steeds verschillen zullen zijn. Bo (ben even de familienaam kwijt, voorheen boudewijn een journalist(e)) zei ja maar dat voordeel verlies je wel grotendeels. Ja natuurlijk maar grotendeels is niet helemaal en dus blijven transvrouwen nog steeds een voordeel hebben op vrouwen in sport. Aanvaard dat gewoon.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Respect moet uit beide richtingen komen. Dat is niet het geval, een groep luide activisten EIST dat iedereen zijn/haar taalgebruik aanpast en teksten uit literatuur / wetenschap naar hun voorkeur gewijzigd worden, andere stemmen moeten gecensureerd worden. Sorry, maar de slinger is al te vér doorgeslagen. Het is belangrijk dat iedereen een zeker gevoel van veiligheid kan hebben in zijn leven, maar je kunt niet iedereen terwille gewoon om niet aanstootgevend over te komen.
  • Paul Schenkels

    2 jaar geleden
    Juist !
  • Erik De jongh

    2 jaar geleden
    100% gelijk wees wat wil , maar laat de rest van de mensen gerust , en laat heel dat woke gedoe want dat ergert de grote meerderheid
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    100% correct. Hoog tijd om de wetgeving aan te passen voor wat betreft sport, toegang tot kleedkamers van het andere geslacht dan het officiële geboortegeslacht enz. Ook de tussenkomsten van de mutualiteit voor transitie zou beperkt moeten worden en aanzien worden als een luxe schoonheidsoperatie belast met 33% btw.