Sammy Mahdi over 100 kilometer per uur op snelweg.
Volledig scherm
Sammy Mahdi over 100 kilometer per uur op snelweg. © Belga, ANP

Extra maatregelen die onze koopkracht verhogen, moeten we niet snel verwachten: “Betutteling van de hoogste graad”

Een rist voorstellen om de Belgische koopkracht en het concurrentievermogen op te krikken, is gisteren voorgesteld aan de leden van het kernkabinet, maar grote politieke beslissingen hoeven we niet snel te verwachten. De discussie gaat mee naar de opmaak van de begroting voor volgend jaar, dus wellicht na de zomer. De vraag is dan nog of de politiek meewil, want niet alle partijen zijn even enthousiast. “Ontgoochelend", noemt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez het eindrapport.

19 reacties

  • peter cornelis

    2 jaar geleden
    Lars devocht, succes in Nederland, dan denk omdat jij nooit de grens passeerd, als je 100 rijd , raast elke gele plaat je voorbij
  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    Aan de heer Mahdi en zijn vriendjes/vriendinnetjes: het is dankzij jullie dat alles hier vierkant draait. Bespaar in eigen portemonnee, jullie kunnen ook goed leven met een kleiner loon. Dotatie? Welke gepensioneerde krijgt +900 000 euro? Men spreekt altijd over besparingen, maar nooit zal één minister besparen op hun riant inkomen. Stop met het OCMW van de wereld te zijn, we kunnen amper ons eigen volk onderhouden. Subsidies zijn interessant voor wie geld genoeg heeft, zij profiteren dubbel
  • Lars Devocht .

    2 jaar geleden
    100 km/u is echt wel een goed idee: minder uitstoot, minder dodelijke ongevallen, minder stress, minder verbruik en minder laagvliegers die in je xxx zitten te duwen. In Nederland is het een succes gebleken.
  • Lieven Paternoster

    2 jaar geleden
    Hopelijk hebben die zelfverklaarde experten niet te veel geld gekost aan de schatkist. Wat daar aan oplossingen is uitgekomen kan ik in 5 minuten uit mijn duim zuigen.
  • dirk gommaerts

    2 jaar geleden
    Dat ze eerst eens in eigen vel snijden. Daar is nog veel besparing mogelijk zonder veel ingrepen. Begin met afschaffing senaat. Niemand zal dit merken. Pak daarna provincieraad aan. Schaf partij donatie af, alsof nu bedrijven niet zouden sponseren. Onkostenvergoeding parlementsleden a rato van aanwezigheid in parlement. Stop met subsidies voor zaken die mensen met geld zo kunnen betalen, oa verkeersbelasting voor EVs, zonnepanelen, etc.. Schroef de belastbaar vrije som op, ipv een job bonus.