Videospeler inladen...

Dodelijke slachtoffer bij grote brand in Sint-Gillis

Bij een brand in een huis op de Alsembergsesteenweg in de gemeente Sint-Gillis is dinsdagochtend een persoon overleden.Ā De inwoners van het getroffen huis en de bewoners van twee aanpalende woningen werden geĆ«vacueerd

De brandweer van Brussel werd maandagnacht opgeroepen voor een zware brand in een woning op de Alsembergsesteenweg in Sint-Gilis. Toen de brandweer aankwam, stelden deze vast dat het vuur zich al sterk verspreid had in de ruimtes onder het dak. Om de interventie van de brandweer in goede banen te leiden, moest het tramverkeer onderbroken worden.

Evacuatie

"De inwoners van het getroffen huis en de bewoners van twee aanpalende woningen werden geƫvacueerd. We hebben kunnen vermijden dat het vuur zich uitbreidde naar de andere woningen", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Dodelijk slachtoffer

Bij de blussingswerken trof de brandweer een persoon aan die overleden is. Het parket en een brandexpert zijn ter plekke gekomen. Enkel het gelijkvloers van het getroffen huis is nog bewoonbaar, de andere verdiepingen zijn onbewoonbaar verklaard.

Meest gelezen