Etienne Davignon op archiefbeeld uit 2018 als voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines.
Volledig scherm
PREMIUM
Etienne Davignon op archiefbeeld uit 2018 als voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines. © BELGA

INTERVIEW. Vreest stichter en levende legende Etienne Davignon (90) voor het voortbestaan van Brussels Airlines? “Wat vandaag niet in te beelden valt, kan morgen realiteit zijn”

Hij wás onder meer diplomaat, politicus en eurocommissaris. Hij blijft voor altijd minister van staat, graaf en medestichter van Brussels Airlines. En hoewel hij niet meer in de cockpit zit van het bedrijf, volgt Etienne Davignon de ontwikkelingen in Brussel met grote ogen. “Op dit moment zijn er alleen maar verliezers.”

22 reacties

  • peter wagemans

    2 jaar geleden
    Ik denk dat veel reageerders hier echt niet weten wat er aan de gang is in de luchtvaartsector. 20 jaar lange besparingen steeds maar meer vluchten met minder grondpersoneel, dat was de inzet. En na corona is veel personeel ander werk gaan doen, dus de overblijvers moeten het nu opvangen. Ze hebben gelijk dat ze staken voor dat lage loon dat ze krijgen. En natuurlijk vinden ze maar weinig grondpersoneel voor die verloning.
  • Paul Philippaerts

    2 jaar geleden
    Personeel dat zo weinig inzit met zijn klanten verdienen die job niet. Kies voor een andere maatschappij Belgie is niet zo groot je kan ook heel gemakkelijk in een buurland het vliegtuig nemen.
  • julien boonen

    2 jaar geleden
    Hij zal er zeker niet armer van worden .
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Ik zou Davignon niet onderschatten, hij kent Brussels Airlines als zijn broekzak. Hij is daarbij ook diplomaat en zegt belangrijke dingen tussen de regels. Hij verwittigt voor die afgang als gevolg van al die stakingen.. De schrapping van zovele vluchten is al een veeg teken. De luchthaven zou zonder de Airlines nog even goed bestaan.
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    De enige winnaar is zijn portemonnee, wees daar maar zeker van !