AC Milan maakt transfer van Divock Origi nu ook officieel: “Ik kom bij een ploeg met een immense geschiedenis terecht”

Het hing al een hele poos in de lucht maar is nu ook eindelijk officieel: Divock Origi is de nieuwe aanvaller van AC Milan. De Italiaanse landskampioen maakte de transfer van de Houthalenaar dinsdag wereldkundig via een officieel statement. Hij tekent er een contract voor vier seizoenen.

Pieter Vanlommel en Yanko Beeckman

De kogel is dus door de kerk. Divock Origi ruilt de Premier League in voor een avontuur in Italië. De Milanezen nemen de Houthalenaar transfervrij over van Liverpool, waar hij in totaal acht seizoenen onder contract lag. In die periode werd hij ook twee keer uitgeleend, aan het Franse Lille en aan het Duitse Wolfsburg. De 24-jarige Rode Duivel komt transfervrij over van The Reds, waarmee hij tal van prijzen won. Zo prijken de Premier League, FA Cup, League Cup, Champions League, UEFA Super Cup en het WK voor clubs in zijn prijzenkast.

“Ik voelde me meteen thuis bij mijn aankomst”, zegt Origi over zijn intrede in Milaan. “Het is een historische club die bruist van de energie en passie, en die voelde je ook toen ze dit seizoen de titel veroverden. Ik heb me fysiek, mentaal en spiritueel voorbereid op mijn komst naar deze club en hoop samen iets op te bouwen. Ik denk dat ik veel te bieden heb: passie, plezier, ervaring en hopelijk ook veel doelpunten en assists.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kijken naar Van Basten

De aanvaller, die in de eerste fase van de voorbereiding nog apart zal trainen omwille van een spierblessure, is zich bewust van de traditieclub waarin hij terechtkomt. “Het is een onwaarschijnlijke club met negentien landstitels en zeven Champions Leagues”, beseft hij. “Ik kan zo veel ex-spelers opnoemen die ik bewonder. Onlangs zat ik op YouTube nog naar Van Basten te kijken, maar er zijn ook mannen als Shevchenko en Inzaghi. Daar hou ik van, want je komt in een rijke cultuur terecht en je kan van velen iets oppikken. Om daar deel van uit te maken, wil ik ook de taal leren.”

De aanwezigheid van collega-Rode Duivel Alexis Saelemaekers bij AC Milan was volgens Origi niet doorslaggevend. “Ik heb hem wel wat vragen gesteld over de club en hij was lovend, maar het belangrijkste voor mij was om met het management en de coach te spreken, en de sfeer in San Siro te voelen. Mijn eerste indruk was dat je in het mythische stadion meteen de geschiedenis en voetbalcultuur voelt. De energieke, aanvallende spelstijl die hier momenteel heerst, is ook iets waar ik van houd”, besloot hij.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer