Gele eclairs bij bakker in Herentals voor Wout Van Aert

Bij een bakker in Herentals kan je vandaag terecht voor gele eclairs. Die werden gemaakt ter ere van stadsgenoot en wielrenner Wout Van Aert die momenteel de gele trui draagt in de Ronde van Frankrijk én gisteren ook een rit won.

Bij bakkerij A Tatin in Herentals liggen vandaag gele eclairs of soezen in de toog. Die maakte de bakker om Wout Van Aert te vieren. De wielerheld én Herentalsenaar rijdt al enkele dagen in de gele leiderstrui in de Ronde van Frankrijk en won gisteren ook een rit op een spectaculaire wijze.

"We maken alles zelf vers, dus dan kan je goed inspelen op de actualiteit", vertelt bakker Tom Smet in "Start Je Dag". "Toen hij wereldkampioen werd in het veldrijden, maakte ik al eens eclairs in regenboogkleuren en nu zijn het dus gele", lacht hij.

Beluister hier het gesprek met bakker Tom Smet

Wout is ook niet zomaar een stadsgenoot van de bakker. "Hij woont ook niet zo heel ver van hier. Hij en zijn vrouw komen hier toch geregeld."

Wat als Wout nog zulke stunts uithaalt? "Tja, dan gaan we misschien wel heel ons assortiment in een geel kleurtje moeten steken!"

Meest gelezen