De hernieuwbare stroom komt van het windpark op zee Hollandse Kust, dat deels eigendom is van Shell.
Volledig scherm
De hernieuwbare stroom komt van het windpark op zee Hollandse Kust, dat deels eigendom is van Shell. © ANP

Shell bouwt “grootste groene waterstoffabriek van Europa” in Rotterdam

Shell gaat “de grootste groene waterstoffabriek van Europa” bouwen in Rotterdam. Dat maakte de energiereus woensdag bekend.

9 reacties

  • Bart De Ryck

    2 jaar geleden
    Als we Shell kennen van de vervuiling in Nigeria, wordt onze zee binnenkort nog een groter stort. Goed dat ze er over nadenken, want kan wel het toekomstige goud worden, maar toch eerst wat verder denken, over energieverlies en vervuiling.
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Waterstof produceren is nog altijd iets anders dan overal waterstof te distribueren en te kunnen gebruiken in auto's, vrachtwagens en dergelijke. En de elektrolyse allemaal met 'hernieuwbare energie' ? Laat me niet lachen. Miljoenen wieken van windmolens - die totaal niet recycleerbaar zijn - liggen overal ter wereld op stortplaatsen. Van milieuvriendelijkheid gesproken. Het duurt honderden of meer jaren eer dat afval door de natuur afgebroken is. Groen denken is duidelijk een zwarte toekomst.
  • Thomas Delaet

    2 jaar geleden
    Één mooi alternatief voor aardgas
  • Paul De Mol

    2 jaar geleden
    Het nieuwe bedrog: "Bij de productie van groene waterstof komen geen broeikasgassen vrij." Men houdt weer geen rekening met de broeikasgassen die vrij komen bij de productie en onderhoud van al de nodige installaties (windmolenpark in de eerste plaats). De productie van een auto produceert meer CO2 dan het jarenlange gebruik ervan.
  • Carl Peeters

    2 jaar geleden
    De toekomst.