Yves Lampaert en Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Lampaert en Wout van Aert. © AFP

INTERVIEW. Yves Lampaert ziet kansje om geel te heroveren, maar is niet naïef: “Mij maak je niet wijs dat Wout zich vandaag moet opofferen voor Roglic of Vingegaard”

TOUR DE FRANCEZijn weg naar Roubaix eindigde met een pijnlijke koprol. Zijn weg naar de Tour de France begon met de gele trui. Op zijn geliefkoosde kasseien kan Yves Lampaert (Quick.Step Alpha Vinyl) het geel heroveren, maar dan moet hij wel voorbij Wout van Aert: “Hopelijk heeft hij zere benen van gisteren, maar dat betwijfel ik.”

6 reacties

  • DANIEL DU FOUR

    2 jaar geleden
    Ik ben voor échte renners en échte koers. En ja, dat mag ploegenstelsel en tactiek zijn. Maar ons willen doen geloven dat ze Roglic kaart gaan trekken...? Van Aert heeft Roglic al eens laten winnen in de Tour. Hij gaat die stommiteiten toch geen 3x doen. Ik herinner mij altijd Benoni Beheydt die Rik Van Looy zijn kopman voorbij ging om...maar 1x WK te winnen. Ook Merckx had veel te danken aan Joseph Bruyère, maar won toch beter zelf. Dat Wout dat ook maar doet, want een carrière duurt niet lang
  • Jonah Kemps

    2 jaar geleden
    JV moet je nooit op hun woord geloven. Als Nathan en Benoot er nog bijzitten op 30 km van de meet en die schrale mannetjes ook dan mag Wout sowieso gaan beginnen kassei ploegen als vdp en co eraan beginnen.
  • Bart Maris

    2 jaar geleden
    Het gezonde boerenverstand van Lampy zal er wel bovenop zitten!
  • jan boden

    2 jaar geleden
    De rit is niet te vergelijken met een Parijs-Roubaix want die is 100 km langer. Een Benoot of een Van Hooydonck zullen wel meegaan met een vroege vlucht en de rest komt in groep over de finish. Het wordt een maat voor niets.
  • Kristof Vervaeck

    2 jaar geleden
    Topkerel ! Veel succes vandaag.