Getty Images
(c) Jan Håkan Dahlström

Dwangsom voor bedrijf in Sint-Niklaas: telkens motor van vrachtwagens blijft draaien, moet het 2.000 euro betalen

Het farmaceutisch bedrijf Livlina uit Sint-Niklaas moet een dwangsom van 2.000 euro betalen, elke keer als de motor van een van zijn vrachtwagens blijft draaien. Dat heeft de rechtbank beslist na klachten over geluidsoverlast en verkeersonveiligheid door het vrachtwagenverkeer.

De buurman van farmaceutisch bedrijf Livlina diende verschillende klachten in tegen het bedrijf. Hij vond dat de vrachtwagens voor te veel geluidshinder zorgen wanneer hun motor blijft draaien. Een rechter geeft de man nu gelijk: telkens wanneer de motor van een van de vrachtwagens blijft draaien, moet het bedrijf een fikse boete betalen: 2.000 euro.

Ook sanctie voor verkeershinder

De man klaagde verder ook over de verkeershinder die de vrachtwagens veroorzaken. Ook daarvoor trad de rechter de man bij. Zo besliste de rechter dat het laden en lossen van de vrachtwagens niet meer mag tussen 19 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends en op feestdagen.  

Het bedrijf heeft intussen een nieuwe milieuvergunning aangevraagd, waardoor de site er helemaal anders zou uitzien. Er zouden dan ook geluidsmuren komen. Of die vergunning er komt, beslist de provincie Oost-Vlaanderen midden augustus. 

Meest gelezen