©  Kris Van Exel

Brons voor Roos Vanotterdijk op EK zwemmen voor junioren

Roos Vanotterdijk heeft de bronzen medaille gewonnen op de 50m rugslag tijdens de Europese kampioenschappen zwemmen voor junioren in het Roemeense Otopeni. De 17-jarige Houthalense bleef met een 28.62 net boven haar eigen Belgisch record, dat ze dinsdag vestigde in de halve finales (28.50).

Gert Sillen/Belga

De Franse Mary-Ambre Moluh won het goud in een tijd van 27.74. De Hongaarse Lora Komoroczy werd tweede (28.31).

Dinsdag verbeterde Vanotterdijk het Belgisch record (28.50), dat sinds 13 februari 2021 op naam stond van Jade Smits (28.66).

Nadien plaatste de zwemster van DMB zich nog voor de finale van de 100 meter vlinderslag. Met een 59.15 zette ze de snelste tijd neer in de halve finales. Ook in de heats was Vanotterdijk al de snelste (59.31). Het persoonlijk record van Vanotterdijk op dit onderdeel is een 58.30. Het Belgisch record staat op naam van Kimberly Buys (57.91). De finale staat gepland op donderdag (17u09).

Voor de Houthalense (17) is het haar tweede bronzen medaille op een Europees kampioenschap. Vorig jaar eindigde ze op de 50m vlinder derde.