Brunopress
Volledig scherm
© Brunopress

Al 37 regeringsmedewerkers van Boris Johnson opgestapt, volgende week mogelijk nieuwe vertrouwensstemming over Britse premier

In totaal hebben al 37 Britse regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker, maar hijzelf wil van geen wijken weten. “Ik blijf zitten. Het laatste wat dit land nu nodig heeft, is een verkiezing”, liet hij optekenen. Volgens de regels kan Johnson pas ten vroegste volgende week een nieuwe motie van wantrouwen verwachten. 

23 reacties

  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Het is me wat met die conservatieve politici. Boris Johnson rijgt de leugens aan mekaar en werd daarin alleen maar overtroffen door Donald Trump. Maar Trump kwam daarmee weg omdat zijn partij overal de meerderheid had en bovendien hetzelfde gebrek aan moreel besef had als hem. De partij van Johnson is niet zo gewetenloos, houdt zich minder krampachtig vast aan de macht en zal hem onvermijdelijk laten vallen. Goed zo.
  • willy cammaerts

    2 jaar geleden
    Boris was al een pathologische leugenaar toen hij nog als journalist werkte, en hij is dat altijd gebleven. Ondertussen is het wel duidelijk dat zijn Brexit geen kip met gouden eieren is, maar een dode mus. Vrij logisch dat ze binnen de Conservatives nattigheid beginnen voelen.
  • Jan Saelens

    2 jaar geleden
    Zijn ze nu nog steeds over die feestjes bezig. Wat een onzin.
  • joeri de clercq

    2 jaar geleden
    Als ik met zo ne onverzorgde kop haar op mijn werk toekomt wijst mijn baas me meteen de deur. Dat zo iemand de leiding heeft.
  • Marga Printemps

    2 jaar geleden
    Regels opleggen aan het voetvolk en zelf party's houden. Wie is hier dom?!.