© Jos Herck

Beeldhouwkunst, fotografie en zeefdruk in tweede Art Pop-Up +

Vrijdag 10 maart opende de tweede Art Pop-Up + in de Gasthuiskapel in Borgloon, met werk van Sophie Coenen (fotografie), Jannick Rabijns (beeldhouw/videokunst) en Kirsten Vanlangenaeker (zeefdruk).

Jos Herck

Sophie Coenen toont een installatie opgebouwd uit diverse foto’s die binnen een bepaalde opgebouwde ritmiek een andere dimensie aannemen. Haar foto’s zijn interpretaties van haar eigen gevoel, een gevoel wat ze dan ook probeert filmisch over te brengen naar de toeschouwer. De fotografe gebruikt zichzelf als model, een herkenbaar object naar eigen interpretatie.Het werk van Jannick Rabijns brengt een ander dimensie. Vanuit het standpunt als beeldhouwer gebruikt hij onderwerpen die lijden aan verschuivende betekenissen. Onderwerpen als odalisken, lang vergeten Griekse helden, visioenen,... Hij speelt met licht en schaduw in zijn beelden die uitgevoerd zijn in gips. Zijn getoonde video in de Gasthuiskapel is meer dan een performance, maar duidelijk een signaal, een visie en een beeldende expressie.Met het werk van Kirsten Vanlangenaeker worden de vrouwelijke grenzen verlegd. Seksualiteit, vrouwelijkheid en ironie zijn de rode draad in haar getoonde werk. Gebruik makend van zeefdrukken, brengt ze twee gigantische imponerende ‘Callgirlposters’ van haar eigen ‘alter ego’. In haar masterjaar bedacht Kirsten hoe ze dit kon doortrekken en verving ze de vrouw letterlijk door een object. Niet zomaar een object, maar bloemen en planten. Deze hebben een rechtstreekse, symbolische link naar seksualiteit (vruchtbaarheid, vrouwelijkheid, genitaliën ….). De Aziatische tekens zijn een knipoog naar de veelzijdige Aziatische sekscultuur. Haar technische sterke zeefdrukken zijn niet alleen expressies, maar ook verhalend.

De Pop-Up is nog te bezoeken tot en met 19 maart, zaterdag en zondag geopend van 14 uur tot 18 uur.Info: www.artborgloon.beCultuurdienst Borgloon: 012/67.36.00

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer