De Belgische vastgoedmarkt koelt af, met zowel minder transacties als licht gedaalde huizenprijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgische vastgoedmarkt koelt af, met zowel minder transacties als licht gedaalde huizenprijzen. © ANP /Peter Hilz

Huis wordt iets goedkoper: check hier de gemiddelde prijs in jouw provincie. Komt er nu echt afkoeling op vastgoedmarkt?

De vastgoedmarkt koelt af. Er werden het voorbije kwartaal minder woningen verkocht. De huizenprijzen daalden de voorbije drie maanden ook, weliswaar zéér beperkt. In Vlaanderen is de daling ook met -0,8 % ook iets kleiner dan die in Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer. “Vooral jongeren kopen nog, uit schrik voor een nog duurdere woonlening.”

12 reacties

  • Patrick Van Hecke

    2 jaar geleden
    Dat zal dan toch maat voor even zijn. Bouwgrond kunnen ze nog altijd niet bijmaken he!!
  • roger boons

    2 jaar geleden
    prijs daalt ? kosten lening stijgt ??
  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Huizen worden goedkoper betekent ook dat de verkoper er minder waarde uit haalt. Ook typisch een fenomeen van vraag en aanbod. Als het aanbod groter is dan de vraag, dan daalt de waarde, verkoopprijs van het product/goed.
  • Dany Herman

    2 jaar geleden
    Huis kopen kan nog maar de verplichte werken opgelegd door de staat binnen de vijf jaar drie energiezuinige maatregelen wie heeft daar nog de middelen voor?
  • TOM VLAANDEREN

    2 jaar geleden
    De prijzen gaan dalen De klimaat wetten doen de renovatie kosten wel weer de hoogte in Waar zit het addertje
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. Hoe de aanleg van een zwembad tot een schokgolf leidde: “Terwijl wij zochten naar Annie, had Hans (78) ze al in mijn tuin begraven”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    Hoe de aanleg van een zwembad tot een schokgolf leidde: “Terwijl wij zochten naar Annie, had Hans (78) ze al in mijn tuin begraven”

    Vandaag wordt een zeer belangrijke dag in de zaak van Annie De Poortere (48). Nadat haar ex-man Hans D. (78) toegaf dat hij haar lichaam begroef in de tuin, volgt nu de autopsie. Wij doorploegden hun verleden, de mist die D. spuide en spraken met familie, buren en D.’s huidige partner. Zal het ooit duidelijk worden wat er op 12 november 1994 werkelijk gebeurd is? “Het was best nog wel slim, wat hij deed.”