Tom Van Biesen in het park achter Hof ten Hemelrijk waar dit weekend de wereldrecordpoging zal doorgaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Van Biesen in het park achter Hof ten Hemelrijk waar dit weekend de wereldrecordpoging zal doorgaan. © Tom Vierendeels

Tom (46) doet gooi naar wereldrecordpoging kubben: “24 uur aan één stuk het verslavende spelletje spelen”

Opwijk/MerchtemTom Van Biesen (46) uit Merchtem staat aan de vooravond van een stevige uitdaging. Als lid van het Pasar Actief Kubbteam Opwijk gaat hij 24 uur aan één stuk kubb spelen. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker. De man is niet aan zijn proefstuk toe en nam al deel aan het Belgisch kampioenschap en het wereldkampioenschap. “Maar ik heb me niet echt voorbereid”, zegt hij. “Het is geen wedstrijd en het zal aankomen op correct doseren.”

2 reacties

  • Tom van Nyen

    2 jaar geleden
    Succes Tom.
  • Helga Geuens

    2 jaar geleden
    Nooit van gehoord,van dat spel
  1. Verleng de levensduur van je e-bike: dit betaal je voor een nieuwe transmissie en een onderhoud
    HLN Shop

    Verleng de levensduur van je e-bike: dit betaal je voor een nieuwe transmis­sie en een onderhoud

    Een elektrische fiets vergt vaak een flinke investering. Aan het einde van de rit kom je echter wel eens goedkoper uit met een wat duurder model, aangezien je daar langer profijt van hebt. Door slim te kopen, vermijd je bovendien extra kosten voor onderhoud en herstellingen. Hoeveel kilometer kan je doorgaans afleggen met een e-bike? Wanneer dringt een onderhoudsbeurt zich op? En welke kostprijs moet je daarvoor incalculeren? HLN Shop fietst door de antwoorden.
  2. Herman Segers (61) rijdt met een zelfgemaakte ligfiets op zonnepanelen naar Marokko en terug: “Ondertussen zijn we het al gewoon dat hij zulke sportieve uitdagingen aangaat”
    PREMIUM

    Herman Segers (61) rijdt met een zelfgemaak­te ligfiets op zonnepane­len naar Marokko en terug: “Ondertus­sen zijn we het al gewoon dat hij zulke sportieve uitdagin­gen aangaat”

    Met nog zo’n kleine 3.000 km te gaan, zit Herman Segers (61) uit Merchtem over de helft van The Sun Trip 2024. Dat is een prestigieuze rally waarbij deelnemers met een elektrische fiets, ondersteund door zonnepanelen, een grote afstand over meedere weken afleggen. Dit jaar loopt het parcours van Frankrijk naar Marokko en terug. Voor Segers is het al zijn derde deelname aan de wedstrijd en die ging niet onopgemerkt voorbij: “Opeens kregen we het bericht dat hij op de Marokkaanse tv verscheen.” Wij spraken met thuisblijver en fiere zus Myriam (52) en zelfs kort even met de sportieveling vanuit het zonnige Marokko.
    Merchtem