Een inwoner loopt door de verwoeste straten van Lysytsjansk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een inwoner loopt door de verwoeste straten van Lysytsjansk. © Reuters

Hoe staat Rusland er voor nu ze hun vizier op laatste stuk Donbas richten? Drie militaire scenario’s over de oorlog

De Oekraïne-oorlog is in zijn vijfde maand, veel langer dan het Russische opperbevel had gedacht. Hoe zal de strijd verder verlopen, nu de Russen de Loehansk-regio hebben veroverd? Drie militaire scenario’s.

31 reacties

  • Linda Deyaert

    2 jaar geleden
    Zolang er niets ondernomen wordt om Poetin persoonlijk te raken zal hij zijn plannen verder uitvoeren. Hij zit veilig in zijn gouden kooi, de dood en miserie van de anderen raakt hem totaal niet.
  • guido verheijen

    2 jaar geleden
    We moeten af van Russisch gas , zo niet zal het voor de Russen altijd een chantage wapen zijn tegenover Europa .
  • Geert Vermeiren

    2 jaar geleden
    Veel mensen beseffen het nog niet, deze oorlog is een economische ramp voor Europa. Hoe langer het duurt hoe slechter het wordt. Wapens leveren is vooral goed voor Amerika kijk maar naar de koers van de dollar. Meer wapens betekent vooral meer slachtoffers langs beide zijden, het enige wat echt zal helpen zijn dringende vredesgesprekken.
  • Danny janssens

    2 jaar geleden
    Hoe meer Zelensky een grote mond opzet, hoe meer wapens geleverd worden aan Oekraïne en het Westen sancties uitvaardigt tegen Rusland die hen nauwelijks raken zal Poetin niet geneigd zijn om te stoppen. Je kan hem geen ongelijk geven. Ik zie hem doorgaan tot volledig Oekraïne is ingepalmd.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    Als Poetin de oorlog stopt als hij de Donbas krijgt dan laten ze Poetin met een hoop miserie achter. Of Poetin dat wel zou aanvaarden is een andere zaak. Die paljas is voor niks te vertrouwen !