© Patrick De Roo, Joris Herregods

Jong en oud schuiven aan voor het Sportpaleisconcert van Harry Styles: “Ik liet een songtekst op mijn arm tatoeëren”

Het duurt nog twee uur voor de poorten van het Sportpaleis – en voor vele fans de poorten naar de hemel – worden opengezet. Toch staan de Harry Styles-liefhebbers in groten getale langs de Schijnpoortweg aan te schuiven om een stuk merchandise op de kop te tikken of zichzelf te voorzien van een goede staanplaats. Zeventigjarige oma’s en piepjonge tieners, het Britse popicoon weet ze allemaal te charmeren. “Ik deed er twee jaar over om zijn iconische vest na te maken”, zegt Margot (18) uit Luik.

Tess Jacobs

LEES OOK. Jongerenidool en popsensatie Harry Styles staat vanavond in Sportpaleis: “Waanzinnig wat hij betekent voor veel mensen”

Vier enthousiaste Nederlandse vriendinnen wisten nog net een tote bag en T-shirt op de kop te tikken. Met hun babyroze outfits en met pluimen versierde cowboyhoeden zijn ze matching uitgedost voor het optreden. “We komen helemaal uit Almere om hem voor de eerste keer aan het werk te zien”, vertelt Amber (17). Samen met haar drie vriendinnen is ze al fan van het eerste uur.

“Toen hij nog in One Direction zat waren we al helemaal weg van hem”, zegt Sterre (16). De boysband zagen ze nooit live, maar van 1D-lid Louis Tomlinson pikten ze wel al eens een concert mee in Antwerpen. De prijs van de merchandise vonden ze goed meevallen. “Ik vind 80 euro toch wel veel voor een zak en een shirtje”, oppert Britt (17). Haar vriendin Maya (16) had het er gerust voor over. “Ik kijk vooral uit naar mijn favoriete nummer Matilda”, zegt ze met een glimlach. Waarna de dames bij wijze van opwarming de single As It Was in koor meezingen.

 ©  Patrick De Roo

Ook voor het piepjonge duo Maya en Inaya (14) uit Antwerpen is het de eerste keer dat ze een concert van Harry Styles bijwonen. Voor de gelegenheid trokken ze een kleurrijke boa aan. “We hebben staanplaatsen, maar wilden niet urenlang aanschuiven. We hopen ons op het moment zelf wat naar voren te kunnen manoeuvreren”, zegt Maya. “We zijn pas fan van hem sinds zijn solocarrière, omdat hij zo’n respectvol persoon is dat voor alles openstaat”, vindt Inaya.

Maya en Inaya ©  Patrick De Roo

Tattoo met songtekst

De Maastrichtse Charon (23) is misschien nog niet zo lang fan als haar landgenoten, maar heeft wel een tattoo met Harry’s songtekst op haar arm laten zetten. “Het is een zin uit mijn favoriete nummer Fine Line. Hij gaat dat vanavond jammer genoeg niet brengen”, zegt ze treurig. “Maar dat neemt niet weg dat ik er heel erg naar uitkijk om hem voor het eerst in het echt te zien.” Voor de gelegenheid nam Charon haar mama Charlotte (53) mee. “Ik ben ook fan, door mijn dochter weliswaar”, zegt ze met een lach.

 ©  Patrick De Roo

LEES OOK. Vroege vogels kamperen een dag op voorhand aan Sportpaleis voor optreden Harry Styles: “We hebben alles voor hem over”

De lange rij die tot onder de brug loopt vormt een kleurrijke bende met boa’s, regenboogvlaggen en felle maatpakken. Margot (18) uit Luik draagt de iconische cardigan uit granny squares, die Harry tot een ware hit bombardeerde nadat hij het jaren geleden aantrok. “Ik heb er twee jaar aan gewerkt”, zegt de Waalse trots. “Elk vierkantje bestaat uit een andere steek, waarbij ik zowel haak- als breitechnieken heb gebruikt.” Ook haar glinsterend vlindertopje is van eigen makelij. Margot is fan geworden tijdens de lockdown en liet zich woensdag al volledig gaan in de merchandisewinkel. “Ik heb een totebag, trui, shirt, sleutelhanger, armband én een poster van het concert in Antwerpen gekocht”, zegt ze ietwat beschaamd. “Zowat de hele winkel dus”, grinnikt ze. Samen met haar vriendin Elina (19) bemachtigde ze staanplaatsen.

Margot en Elina uit Luik ©  Patrick De Roo

Een trosje fans heeft zich wat verderop even neergezet om de laatste uren voor het concert energie op te sparen. Lisa (16) uit Beveren bracht haar oma Greta (70) en hartsvriendin Ella (16) mee. “We houden van Harry’s muziek en kledingstijl”, zegt Ella. “En ook van alles waar hij voor staat”, vult Lisa aan. “Hij laat weten dat iedereen gelijk is en dat maakt hem zo’n mooi persoon”, vindt ze. Het duo is al fan sinds One Direction. “En ook oma is fan, daarom wou ze graag mee”, zegt kleindochter Lisa met een knipoog.

Oma Greta, Lisa en Ella ©  Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER