NASA onthult komende dinsdag de diepste foto die ooit genomen is van ons zonnestelsel. Gisteren stuurde het al een preview de wereld in.
Volledig scherm
NASA onthult komende dinsdag de diepste foto die ooit genomen is van ons zonnestelsel. Gisteren stuurde het al een preview de wereld in. © NASA

NASA geeft voorsmaakje van "diepste foto ooit" van ons universum

Het is nog enkele dagen wachten op de “diepste foto die ooit is genomen van ons universum”, maar voor de ongeduldigen onder ons: NASA heeft gisteren een preview vrijgegeven. Het testbeeld werd vereeuwigd door de nieuwe James Webb-telescoop, een krachtige kijker die tot ongeveer 200 miljoen jaar na de Oerknal kan terugkijken. “Dit is verder dan iemand ooit heeft kunnen kijken.”

3 reacties

  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Men hoopt niet zozeer om bewoonde planeten te vinden, maar om beter inzicht te krijgen in de grote vraagstukken van het heelal en onze plaats daarin. Dit is baanbrekend werk, al beseffen veel mensen dat nog niet.
  • Danny De Moor

    2 jaar geleden
    Wanneer gaan we weten of er nog andere planeten zien die bewoond zijn? T'zal nog een tijdje duren denk ik.
  • Samuel Peeters

    2 jaar geleden
    Juist. Binnenkort moeten de budgetten 2023 vastgelegd worden. Het zou zonde zijn om deze verwezenlijkingen niet in de verf te zetten dan....