© Politie Antwerpen

Bestuurder met onverzekerde wagen rijdt politievoertuig aan

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft dinsdagavond een wagen laten takelen tijdens een verkeersactie. De nummerplaat behoorde niet tot die wagen toe. De bestuurder probeerde te vluchten en reed daarbij tegen een politievoertuig aan.

jtp

Het verkeersondersteuningsteam Oost hield dinsdagavond een actie op basis van de meldingen die uit het ANPR-systeem komen. “ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. Met dit systeem krijgt de politie een melding als een nummerplaat gekend staat voor openstaande boetes, inbreuken op de verzekering, een vervallen keuring of andere inbreuken”, legt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

Een van de meldingen gaf aan dat een nummerplaat toebehoorde aan een Fiat 500, maar die nummerplaat was bevestigd op een Audi Q5. “Het verkeersteam kon het voertuig intercepteren, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De bestuurder reed tegen het dienstvoertuig van de politie”, aldus Bruyns. De politie liet de wagen takelen omdat het niet ingeschreven, en dus ook niet verzekerd was. “Voor deze situatie werden drie processen-verbaal opgesteld.”

De politie controleerde in totaal 26 voertuigen en 15 personen. “Er werden acht onmiddellijke inningen geschreven voor bestuurders van voertuigen met buitenlandse nummerplaten. Zij moeten hun boete onmiddellijk betalen. Verder werden nog twintig andere inbreuken vastgesteld”, zegt Bruyns.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER