Pogacar.
Volledig scherm
Pogacar. © ANP/EPA

Tadej Pogacar wint na fameuze slotkilometer tegen Jonas Vingegaard opnieuw op La Super Planche des Belles Filles

Tour de FranceTadej Pogacar heeft na een indrukwekkende slotkilometer opnieuw gewonnen op La Super Planche des Belles Filles. De Sloveen haalde in de laatste hectometers vluchter Lennard Kämna bij. Uitdager Jonas Vingegaard volgde in het wiel, Primoz Roglic gaf als derde 12 seconden toe. In het klassement heeft Pogacar nu 35 seconden voorsprong op Jonas Vingegaard. Geraint Thomas volgt als derde op 1'10". 

36 reacties

  • eric reynebeau

    2 jaar geleden
    Pogacar is nog niet gewonnen. Vingegaard is goed en als het waar is dat Roglic nog geweldig veel pijn lijdt door zijn val en toch derde wordt op 12 seconden dan kunnen ze met hun tweeën als Roglic hersteld is de komende veertien dagen nog veel onrust stoken.
  • frans ornelis

    2 jaar geleden
    gans de wedstrijd in het wiel van pogacar zitten en er uitkomen op500m van de streep is dat de tactiek van jumbo gelukkig wint de beste man
  • Eddy Dermon

    2 jaar geleden
    Er is nog niets beslist in de Tour. De ploeg van Pogacar is niet zo sterk dan we denken. En zoals reeds vermeld ; Pogacar heeft ook zijn limieten ( blijkt uit zijn toestand op de eindstreep vandaag ) Jumbo Visma heeft nog goede kaarten. Vingegard en Roglic kunnen elk op hun beurt ervandoor gaan. Wel een belangrijke troef !!!!!!!!!!!!!
  • Gerrit defreyne

    2 jaar geleden
    Winnen…….en dat nog voor jaren. Simpel,geliefd en wonderkind. Wat moet er nog meer zijn.
  • Bon Valkiers

    2 jaar geleden
    Tour is helemaal nog niet beslist. Er is tot dusver nog maar één serieuze col beklommen. Op woensdag en donderdag zijn er alvast twee ritten die doorslaggevend kunnen zijn. Zoals het er nu naar uitziet zal het gaan tussen Pogacar en Vingegaard, die me vandaag aangenaam verrast heeft. Het zijn op dit ogenblik dan ook met voorsprong de twee beste ronderenners ter wereld. Ook Roglic heeft zich goed hersteld. Ik kijk uit naar het vervolg van de debatten.