foto Radio 2

Bal National gaat voor wereldrecord meefluiten op Vossenplein in Brussel

Aan de vooravond van de Belgische feestdag willen ze in Brussel het wereldrecord mee fluiten met een liedje verbreken. Bal National is een volksfeest met optredens in de Marollen op het Vossenplein. Na twee jaar keert het feest terug. Bal National staat dit jaar in het teken van drie bekende overleden Brusselaars: Lange Jojo, oud-burgemeester Freddy Thielemans en Toots Thielemans.

In 2003 vond Bal National voor het eerst plaats dankzij de steun van wijlen Freddy Thielemans, de toenmalige burgemeester van Brussel. Koning Albert vierde er toen dat hij tien jaar op de troon zat. Burgemeester Thielemans bleef het evenement aanmoedigen. Vorig jaar overleed Thielemans, daarom krijgt hij nu een hommage op Bal National . 

Belgaimage

Organisator Frank Anthierens is blij dat ze de groep van wijlen Lange Jojo konden overtuigen om uitgebreid te komen optreden met gastzangers en zangeressen. Lange Jojo overleed vorig jaar. De Brusselse volkszanger stond om de twee jaar op het podium van Bal National.

Boma gaat iedereen laten meefluiten met Bluesette van Toots Thielemans

Frank Anthierens, organisator Bal National

Jazzmuzikant en Brusselaar Toots Thielemans zou dit jaar honderd jaar geworden zijn daarom wil Bal National voor een stunt gaan. Frank Anthierens: "We hebben Marijn de Valck geboekt als Balthazar Boma om Bluesette in te zetten, de bedoeling is dat de duizenden aanwezigen het bekende deuntje mee fluiten en dat we zo het wereldrecord verbeteren." 

Anthierens benadrukt ook het belang van Resto National de dag erna op 21 juli. "Je kan dan mosselen met frietjes eten voor 29 euro, niet meer de symbolische 21 euro, dat is niet meer haalbaar. Dit jaar staat ook 'stoemp saucisse' op het menu, de lievelingskost van Toots Thielemans. Daarna volgt nog Brussel zingt, twee uur lang samen meezingen met bekende liedjes en om 23u eindigt alles met vuurwerk in het Jubelpark."

Meest gelezen