Burgemeester van Bergen dreigt gevangenis te sluiten als federaal niveau niet optreedt

 ©  VUM

De PS-burgemeester van Bergen, Nicolas Martin, heeft in een brief aan premier Alexander De Croo (Open VLD) aan de alarmbel getrokken over de situatie in de gevangenis in zijn stad. Als er geen “snelle oplossing” komt voor het “ontmoedigd” en onderbemand personeel, de “onaanvaardbare en onmenselijke” detentie- en arbeidsomstandigheden, met bedwantsen, ratten en paddenstoelen, dreigt Martin ermee nieuwe gedetineerden niet langer toe te laten door een beroep te doen of op termijn de gevangenis te sluiten.

evdg
Bron: BELGA

De gevangenis van Bergen heeft een capaciteit voor 274 mannen en 27 vrouwen, maar in werkelijkheid zitten er 371 mannen en 44 vrouwen opgesloten. PS-parlementslid Éric Thiébaut kaartte de situatie eerder al aan in de Kamer en stelde vragen over de plannen voor een nieuwe gevangenis. Die plannen staan, volgens het parlementslid en de burgemeester, echter nog nergens.

Nog volgens de burgemeester is er een “een duidelijk gebrek aan belangstelling” van de federale regering voor de gevangenis van Bergen, die nochtans “een van de oudste en meest vervallen gevangenissen van het land” is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen