©  Shutterstock

Jonge vrouw opgepakt die 150 rijexamens aflegde voor anderen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is een opvallende handeltje van een 29-jarige vrouw aan het licht gekomen. De vrouw zou tussen 2018 en 2020 tientallen keren het theorie- en praktijkexamen afgelegd hebben voor autorijden. Op die manier zouden liefst 150 mensen op illegale wijze aan hun rijbewijs zijn geraakt.

De vrouw heeft inmiddels toegegeven dat ze de afgelopen jaren ongeveer 150 keer het theorie- en praktijkexamen afgelegde namens andere kandidaten. Volgens het Britse Sky News deed de vrouw haar examens in heel Engeland en Wales, waaronder Swansea, Carmarthen, Birmingham en ook rond Londen. Ze legde vooral examens af voor mensen die de Engelse taal niet machtig zijn.

Het is niet bekend hoe veel Kaur aan het afleggen van de examens heeft verdiend. Maar de vrouw deed het niet voor niets. Mensen die momenteel met een rijbewijs rondrijden dat Kaur voor hen heeft verdiend, kunnen een bezoekje van de politie verwachten. Zij zullen hun rijbewijs moeten inleveren.

De vindingrijke vrouw zelf kreeg een zwaardere straf opgelegd voor de gepleegde examenfraude, zij zou acht maanden de cel in moeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER