Een Nederlandse agent schiet op een voorbijrijdende tractor.
Volledig scherm
Een Nederlandse agent schiet op een voorbijrijdende tractor. © RV

Politiechef denkt dat agent die op tractor schoot bij boerenprotest “verkeerde inschatting” maakte

De Nederlandse politie geeft toe dat de agent die deze week bij een boerenprotest op een tractor schoot mogelijk een “verkeerde inschatting” heeft gemaakt. De tractor werd bestuurd door een 16-jarige. De agent schoot omdat hij naar eigen zeggen dacht dat de 16-jarige tractorbestuurder op agenten wilde inrijden en hij “beducht was voor de veiligheid” van zijn collega’s.

9 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Er is op geen enkel moment sprake van 'wettige zelfverdediging'!
  • Patrick Devogelaere

    2 jaar geleden
    Beroepsfout of schietgrage flik... Zonder boeren geen eten en zonder klopagenten geen repressie
  • dirk verhelst

    2 jaar geleden
    Als ze daar waren weg gebleven , dan waren er geen vergissingen , weer eens de schuld van de politie , pamper maar verder jongens tot er eens een slachtoffer valt !!
  • aloysius spoormans

    2 jaar geleden
    Wat doen kleinmannen op zo'n enorme tractor eigenlijk? Wettelijk mag zo'n kind enkel pendelen tussen boerderij en landbouwland... Dus niet waar hij was op dat moment. En bekijk eens aandachtig de beelden dan zie je dat er in ieder geval een bedreiging van die tractor uitging. Ligt de verantwoordelijkheid hier niet bij de ouders?
  • jan verhoeven

    2 jaar geleden
    Dit is schieten om te doden als je ziet waar de inslag is. En als de agent van mening is dat de tractor op hem afkwam. Verklaar dan maar eens waar hij schoot dat de tractor al voorbij de agent was en schoot op de zijkant van het voertuig.