De Adac testte een brandstof besparende dongel, het resultaat is bedroevend.
Volledig scherm
De Adac testte een brandstof besparende dongel, het resultaat is bedroevend. © Amazon

Wondermiddel om veel brandstof te besparen ‘doet alsof hij werkt, maar er gebeurt niets’

Ze heten OBD-dongels en zijn te koop via internet voor prijzen die variëren tussen de 8,99 en 39,99 euro. Volgens de makers kun je er veel brandstof mee besparen, maar de Duitse evenknie van de ANWB zegt dat deze brandstof besparende tools helemaal niets doen.

17 reacties

  • Ramon Simon

    12 maanden geleden
    Wel handig om foutcodes na te kijken, dan weet je zelf wat het mogelijk probleem is. Ook kan je eenvoudig het oranje lampje resetten, hoef je niet naar de garage bij de minste foutmelding. Natuurlijk niet doen als er echt een probleem is of je weet niet wat je doet.
  • richard lenssens

    12 maanden geleden
    Even opmerken ,constructeurs hebben zo'n systeem en zijn wel degelijk in wagens inge-bouwd.Veelal worden zo'n systemen actief als je in de wagen een ECO stand hebt die je kan aanschakelen(en je merkt het heus wel),het lijkt wel dat je in zo'n stand als je bijvoor-beeld 100pk hebt bij activeren teruggeschakeld word naar minder vermogen maar er komt wel wat meer bij kijken natuurlijk.
  • vangeel guido

    12 maanden geleden
    Meer als 2 € voor 1 liter brandstof is Griekenland terwijl de mensen een inkomen van 780 € maandelijks krijgen.
  • Jan Mertens

    12 maanden geleden
    Voor de adviseurs van de politici is er maar een goede auto: geen. Allemaal openbaar vervoer. Dat praat de hoge belastingen op brandstof goed en hierdoor wordt ook de opinie doorgedrukt dat er in steden beter geen auto's rondrijden.
  • Bert De Bruin

    2 jaar geleden
    Och met BIO is dat hetzelfde, bij controle blijkt meer dan 65% helemaal geen bio te zijn en 98% van de mensen proeven geen verschil. Het verschil is enkel de prijs die 30% hoger ligt dus 10% per letter. Als zo'n bakje echt zou werken dan had de EU het allang verplicht.