Steff Cras rijdt volgend jaar normaliter niet meer in het rood van Lotto. ©  BELGA

Steff Cras op weg naar ploeg van Peter Sagan, Andreas Kron twee jaar langer bij Lotto

Steff Cras verlaat Lotto-Dstny, zoals de ploeg van John Lelangue volgend jaar zal heten. De 26-jarige prof uit Westerlo is in verregaande onderhandelingen met Team TotalEnergies, de ploeg van Peter Sagan en Dries Van Gestel die deze week nog verlengde met twee jaar.

Hugo Coorevits

Het Franse ProTeam van Jean-René Bernaudeau zou doodgraag de Kempenaar aanwerven. Cras is een klimmer die als jeugdrenner deel uitmaakte van de gouden generatie met de betreurde Bjorg Lambrecht, Laurens De Plus en o.a. Harm Vanhoucke. Bij de profs is de Kempenaar eerder een trage groeier. Dit seizoen eindigde hij elfde in de Ronde van Romandië, veertiende in het Critérium du Dauphiné en zestiende in Parijs-Nice en twintigste in de Itzulia Ronde van het Baskenland. Met andere woorden: een klassementsrenner van voorlopig de tweede rij.

Tweede vertrekker bij Lotto

Door het bijna zekere vertrek van Cras – de besprekingen met zijn huidige werkgever waar zijn contract eind 2022 afloopt, zijn gestopt – wordt hij, na ook al Tim Wellens (waarvan verwacht wordt dat UAE Team Emirates volgende maand het driejarige contract bekend maakt, nvdr.) de tweede vertrekker bij de Belgische WorldTourploeg. Zoals bekend gaat ook Philippe Gilbert met pensioen.

Ondertussen tekenden zowel Arnaud De Lie, Thomas De Gendt en Sylvain Moniquet bij. Ook de Deen Andreas Kron – momenteel aan de slag in de Tour –blijft langer. De Deen deed het de voorbije etappes uitstekend en kondigde zopas op de Deense televisie aan dat hij zijn contract bij de Lotto-ploeg met twee jaar zal verlengen. Met neoprof Lennert Van Eetvelt en Arjen Livyns (Bingoal – Pauwels Sauces WB) zijn er al twee nieuwkomers.

 ©  EPA-EFE

Andrea Pasqualon naar Bahrain Victorious?

Bij Intermarché – Wanty Gobert is het dan weer een publiek geheim dat Andrea Pasqualon het team eind 2022 verlaat. Volgens de altijd goed geïnformeerde Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport heeft de 34-jarige Italiaan een aanbod van Bahrain Victorious dat niet breed zit in de sprinters. Pasqualon werd op aangeven van Hilaire Van der Schueren in 2017 opgevist bij een continentaal team. Hij won dit jaar Le Circuit de Wallonie en is nu aan zijn vierde Tour de France bezig.

Daarnaast meldt de Franse sportkrant L’Equipe dat Clément Champoussin na twee jaar AG2R-Citroën wel eens het team van Greg Van Avermaet & co zou kunnen verlaten. Arkéa-Samsic zou jagen op de 24-jarige Fransman die vorig jaar in de Vuelta de lastige etappe in Galicië won.

Andrea Pasqualon. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer