'Pistol'
Volledig scherm
PREMIUM
'Pistol' © Disney+

RECENSIE. ‘Pistol’: “Er heerst op dit moment meer ‘anarchy in the UK’ dan in deze reeks”

TVDe zanger kon niet zingen en de gitarist kon niet spelen. ‘Fake it till you make it’ stond met spuug bovenaan het prioriteitenlijstje van ’Sex Pistols’, de opruiende punkrockband die in 1975 in Londen het levenslicht zag om drie jaar later opgebrand uiteen te spatten. Maar hoe anti-establishment kan een reeks over de begin- en eindjaren van een notoire in het publiek tuffende punkgroep zijn als het in zee gaat met een bedrijf als Disney? En is dit Danny Boyle-project -zoals de echte Johnny Rotten het noemt- dan ook niet meer dan een hoop punkonwaardige karaoke? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.

2 reacties

  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Groot gelijk dat John Lydon gekant is om er een commerciële amusementsreeks van te maken, want dat is net alles waar de Pistols niét voor staan. En zeg wat je wil over hun muzikale kwaliteiten, Never Mind The Bollocks is en blijft een klassiek album in de muziekgeschiedenis.
  • Bram Janssens

    2 jaar geleden
    Steve Jones kon wel gitaar spelen.. Het was die clown Sid Vicious die geen noot bas kon spelen.. Sex Pistols zouden doodgezwegen moeten worden..