Oud-Oasis-zanger Liam Gallagher breekt concert in Frankrijk na half uur abrupt af, verontschuldigt zich op Twitter

De Britse zanger Liam Gallagher is gisteren midden in een concert opgestapt. Gallagher speelde op een festival nabij de Franse stad Caen voor zo'n 30.000 mensen. Na nog geen half uur brak hij het concert zonder uitleg af. Vandaag laat hij weten op Twitter dat hij een ontsteking van het strottenhoofd heeft en ook zijn show nu zondag in Cognac moet afzeggen. Liam Gallagher treedt op 14 augustus op Hear! Hear! in Hasselt. 

Op beelden die op sociale media circuleren is te zien hoe Liam Gallagher midden in een nummer het podium verlaat zichtbaar geïrriteerd. Volgens een fan liep het optreden daarvoor ook al niet van een leien dakje. De zanger zou de regie uitgescholden hebben. "Beschamend, heel erg ontgoocheld", reageert Guillaume Thorel op Twitter.  

Het Festival Beauregard distantieerde zich van de uitspraken van Gallagher. "We willen erop wijzen dat Liam Gallagher zijn concert heeft afgebroken om redenen die totaal niets met het festival te maken hebben", lieten de organisatoren weten.

Vandaag kwam Gallagher met excuses en uitleg op de proppen. In een post op Twitter laat hij weten dat hij ontgoocheld was dat hij zijn concert moest stopzetten. 

"Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik laryngitis heb en de dokter heeft mij rust voorgeschreven. Jammer genoeg betekent dat dat ik mijn volgende optreden in Cognac moet annuleren." Morgen zou Gallagher optreden op het festival Blues Passions in de Franse stad Cognac, maar dat gaat dus niet door. 

Liam Gallagher, de voormalige frontman van Oasis, staat op 14 augustus op het festival Hear! Hear! in Kiewit in Hasselt. Normaal gezien reist hij deze maand nog naar Nieuw-Zeeland en Australië voor enkele optredens. Eind volgde week staat Finland op het programma. In hoeverre zijn kwaal deze plannen nog kan dwarsbomen, is niet duidelijk. 

Meest gelezen