Hatice en haar aangelijnd hondje wandelden op een stuk vrijliggende fietspad langs de Noordlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Hatice en haar aangelijnd hondje wandelden op een stuk vrijliggende fietspad langs de Noordlaan. © RV

Wielrenner in groene trui rijdt hondje aan leiband aan en fietst verder: “Oskar is in mijn handen gestorven”

ZutendaalHatice Kör uit Zutendaal bekomt van de shock nadat vrijdag haar hondje werd aangereden tijdens een wandeling. De vrouw woont aan een vrijstaand fietspad bij de Noordlaan, dat ook voor voetgangers geldt. Een wielrenner reed het hondje aan en fietste vervolgens verder. “Ik ben nog naar de dierenarts gesneld, maar we waren te laat", zegt Hatice geëmotioneerd. Ze kaart de gevaarlijke verkeerssituatie aan én dient klacht in bij de politie.

  1. Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktgedreven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadskernen”

    Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktge­dre­ven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadsker­nen”

    Het winkellandschap en de handelskernen in Limburg maken belangrijke veranderingen door. Dat bevestigt een nieuw data-onderzoek van de vijf Vlaamse provincies. Steeds meer winkelpanden worden omgezet naar horeca of diensten, of krijgen een nieuwe niet-commerciële bestemming als woonst of ruimte voor vrije beroepers. In Limburg transformeerde de afgelopen tien jaar 1 op de 11 handelspanden naar een niet-commerciële functie. Dat is één van de opvallende conclusies van het recente data-onderzoek.
    Hasselt
  2. Opnieuw belangenvermenging in Sint-Truiden: ex-sportschepen factureerde bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communicatiebureau
    PREMIUM

    Opnieuw belangen­ver­men­ging in Sint-Trui­den: ex-sportsche­pen factureer­de bijna 57.000 euro aan stad voor eigen communica­tie­bu­reau

    In Sint-Truiden komt er alweer een politicus in een slecht daglicht te staan, na een onderzoek door Audit Vlaanderen. Het communicatiebureau van Carl Nijssens, voormalig CD&V-schepen van Sport, zou via zijn vzw en een tussenfirma opdrachten hebben uitgevoerd voor de Monumentenrun: een evenement van de stad. “Ik betwist de verdachtmakingen”, reageert Nijssens. Ook de namen van enkele andere schepenen en gemeenteraadsleden worden genoemd in het auditrapport. En daar hebben onder meer twee ginbedrijfjes van Truiense politici iets mee te maken.
    Sint-Truiden