Op verschillende plaatsen in België grote schermen voor Red Flames en EK: “Vrouwenvoetbal wint aan populariteit”

Tessa Wullaert op training. ©  BELGA

Zondagavond spelen de Red Flames hun eerste wedstrijd op het EK vrouwenvoetbal tegen IJsland. Dat is ook Vlaams Minister voor Gelijke Kansen Bart Somers niet ontgaan. Ten voordele van gelijke kansenorganisatie RoSa vzw maakt de minister 25.000 euro vrij. RoSa zorgt er dan voor dat de voetbalwedstrijden van de Red Flames op verschillende locaties op grote schermen te zien zullen zijn.

Jens Heylen

“Het vrouwenvoetbal wint aan populariteit”, vertelt Bart Somers in een persmededeling. “Voor het eerst zendt de openbare omroep alle wedstrijden integraal uit. Terecht. Een positieve evolutie. Jonge meisjes die graag voetbal spelen zien de Red Flames op de televisie en worden gesterkt in hun overtuiging dat voetbal niet enkel voor jongens is. Voetbal brengt mensen samen. Tijdens de voetbalmatchen van de Rode Duivels zagen we dat al vaker, maar dat geldt ook voor matchen van de Red Flames.”

Verschillende grote schermen

Om die matchen aan zo veel mogelijk mensen te kunnen aanbieden, financiert Somers RoSa Vzw met 25.000 euro. Samen met lokale partners zorgt de vzw ervoor dat de wedstrijden op verschillende locaties live te volgen zijn op een groot scherm. “Gendergelijkheid in de sport is al jaren een belangrijk thema voor ons”, aldus Bieke Purnelle, co-directeur van RoSa. “Er worden grote stappen vooruit gezet, maar er blijft werk aan de winkel. Zichtbaarheid van vrouwensport is een belangrijk aspect van dat proces.”

Dankzij de samenwerking met RoSa vzw zijn dit weekend alvast schermen opgesteld in Brugge, Gent, Kortrijk, en Antwerpen. In Gent kan je onder meer terecht bij café Blond op het Anseeleplein, in Brugge stelde zomerbar Dorp (Binnenweg 4) er een op, in Antwerpen kijkt vrouwenbar Cut mee (Grote Pieter Potstraat). Een bijzondere vermelding is er voor Begijnendijk, de thuisbasis van Red Flames-coach Ives Serneels. Het gemeentebestuur organiseert er ambiance onder de kerktoren.

Een heus fandorp voor de Red Flames is er op het Martelarenplein in Leuven, waar de Belgische vrouwen al veel thuismatchen speelden. Er is onder meer randanimatie en een fietsenparking.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen