Radio 2

Red Flames-fandorp "Flame Village" geopend op Martelarenplein in Leuven

Op het Martenlarenplein in Leuven is "Flame Village", het fandorp voor de Red Flames, officieel geopend. Het fandorp staat er voor het EK vrouwenvoetbal. Drie weken lang kunnen supporters de wedstrijden van onze nationale vrouwenvoetbalploeg daar volgen op een groot scherm. Om 18.00 uur spelen de Flames hun eerste wedstrijd tegen IJsland. 

Om 12.00 uur vanmiddag werd het startschot gegeven door de burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani (Vooruit). "Dat het fandorp in Leuven ligt, is geen toeval", klinkt het bij de burgemeester. "De Red Flames en Leuven hebben een bijzondere band. Ze spelen hun thuiswedstrijden hier aan Den Dreef, het stadion van OH Leuven, en ze trainen hier ook. Daarom is het alleen maar logisch dat het fandorp hier in Leuven is."

Volgens de burgemeester gaan Leuven en sport hand in hand. “We zijn een Europese sportstad”, meent Ridouani. “Vorig jaar hebben we hier het Wereldkampioenschap wielrennen gehad, zowel voor vrouwen als voor mannen. Daarnaast zien we ook dat meisjes de laatste jaren massaal doorstromen naar onze sportclubs. We merken dat sport bij meisjes aan belang wint, en dat is maar goed ook.”

Radio 2

Activiteiten

Naast voetbal kijken, zijn er ook andere activiteiten voorzien in het fandorp. Zo kan je je voetbalskills testen door met een voetbal te mikken op een groot dartbord, of je kan de snelheid van je schot laten opmeten. En wie even genoeg heeft van voetbal, kan een kijkje gaan nemen bij de "Bus Belgica" van Studio Brussel, die momenteel op het plein staat. Het fandorp ligt vlak bij het station van Leuven. Er is ruimte voor zo’n 1.000 bezoekers. 

Meest gelezen