Direct naar artikelinhoud
NieuwsTennis

Djokovic verslaat gefrustreerde Kyrgios op Wimbledon en pakt 21e grandslamtitel

Novak Djokovic viert zijn 21ste grandslamtitel, na een zege op de Australiaan Nick Kyrgios in de finale van Wimbledon.Beeld AFP

Tennisser Novak Djokovic heeft zondag Wimbledon gewonnen. De Serviër was in de finale in vier sets te sterk voor Nick Kyrgios uit Australië. Het werd 4-6 6-3 6-4 7-6 (3). Daarmee schreef Djokovic Wimbledon voor de zevende keer op zijn naam.

Ook in zijn achtste Wimbledon-finale toonde Djokovic waarom hij als ’s werelds beste grastennisser te boek staat. Sinds 2017 verloor de nu zevenvoudig winnaar geen wedstrijd op het Britse grandslamtoernooi. Ook nu kwam Djokovic nauwelijks in de problemen, ondanks een uitstekend begin van Kyrgios. De Australiër pakte de eerste set, maar de daaropvolgende drie sets gingen naar de Serviër.

Het lastigst had hij het tegen de Italiaan Jannik Sinner in de kwartfinale, toen hij een 2-0 achterstand ongedaan moest maken.

Met de overwinning greep Djokovic zijn 21e grandslamtitel. Daarmee heeft hij er één meer dan Roger Federer en één minder dan Rafael Nadal. Deze editie van Wimbledon leek uit te lopen op een clash tussen Djokovic en de Spanjaard in de finale. Maar de Spanjaard moest in de halve finale afhaken met een blessure. Daardoor kreeg Kyrgios een relatief makkelijke route naar zijn eerste grandslamfinale.