Illustratiebeeld: de Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris (links) en de Amerikaanse president Joe Biden (rechts).
Volledig scherm
Illustratiebeeld: de Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris (links) en de Amerikaanse president Joe Biden (rechts). © AP

"Biden wil voor tweede ambtstermijn gaan", zegt zijn vicepresidente

De Amerikaanse president Joe Biden is van plan om zich bij de verkiezingen in 2024 kandidaat te stellen voor een tweede ambtstermijn. Dat heeft zijn vicepresidente Kamala Harris zondag gezegd in een interview met de Amerikaanse zender CBS. Er wordt in Washington over gespeculeerd of Biden, die 81 jaar zal zijn in november 2024, daadwerkelijk kandidaat zal zijn.

14 reacties

  • Chantal Keppens

    2 jaar geleden
    Buiten met biden en zelencki.. En stop met Oekraïners te steunen. Geef de donbas aan de Russen en opgelost..hebzucht verwoest alles
  • joseph kellens

    2 jaar geleden
    USA is een ondemocratisch land , niet alleen omdat noch Biden , noch Trump en hun partij bekwaam zijn. Het is op menselijk vlak een verloederde samenleving geworden. EU met een meerder partijen stelsel is ook menselijk aan het verloederen. Multinationals en de superrijken zowel in USA , EU , USSR en het Midden Oosten beheersen het individu . Gaat de wereld menselijk ten onder vóór het ecologisch vergaat ,stel ik mij meermaals de vraag als ouwe gepensioneerde met internationale ervaring.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Wat Amerika nodig heeft is ene jonge president, geen fossiel. Nee Trump hoeft niet, maar wel iemand die ´og niet pensioengerechtigd is en dus de MODERNE wereld kent.
  • Jan vanderwallen

    2 jaar geleden
    Waarschijnlijk wordt die seniel voor het einde van de ambtstermijn. Zijn er geen jongere democraten met ervaring ?
  • Ken Verbruggen

    2 jaar geleden
    Ach, steek die oude man toch in een rusthuis en geef de VS een echte leider...