©  Matty Voge

Weer volop valse concerttickets in omloop: “De vervalsingen worden steeds straffer”

Nu het concertcircuit weer opgestart is, draait ook de tweedehandsmarkt opnieuw op volle toeren. Dat was de afgelopen tijd vooral bij de uitverkochte concerten van Harry Styles en Billie Eilish in het Sportpaleis goed merkbaar. “Ik heb maar een tip: koop van de officiële platformen van de concertzalen”, zegt Birgit Ketele van de Sportpaleis Groep en Be.at.

Eva De Poorter

Als je idool eindelijk afzakt naar een zaal in de buurt, dan wil je daar bij zijn. Koste wat het kost. Maar voor sommige mensen zorgt dat vooral voor bittere tranen, zoals afgelopen donderdag nog bij het concert van Harry Styles in het Sportpaleis. Hopeloos uitverkocht, alleen via doorverkoopplatformen waren er nog tickets beschikbaar. En die verkopers waren niet allemaal even eerlijk. “Mijn collega kwam deze week naar boven gelopen en zei: Het wordt nu toch wel heel straf”, zegt Birgit Ketele, marketingmanager van de Sportpaleis Group en Be.at. “Wie handig is met Photoshop, kan pdf-tickets bewerken.”

“We merken dat nu wij weer volop draaien na de coronacrisis, en dat die tweedehandsmarkt dus ook weer opgestart is. Het grootste probleem zit bij evenementen waar de vraag veel groter is dan het aanbod. Zoals bij Harry Styles, of ook Billie Eilish. Niet alleen worden er hoge prijzen gevraagd, maar komen er ook veel vervalste tickets in omloop. Dat probleem was ook voor corona al niet min. Dus of het nu nog erger is dan toen, kan ik niet zeggen.”

Ook bij de Harry Styles waren er kopers bekocht. ©  WireImage

Er is maar één duidelijke tip: “Koop je kaartje via de officiële kanalen van de zalen. Let goed op, want soms zie je advertenties voor sites als viagogo. En ook bij Ticketswap – dat echt zijn best doet om misbruik te voorkomen – komen vervalste tickets voor. Dat is dus niet de schuld van het platform. Als je toch een kaartje via-via koopt, en je twijfelt, kan je contact opnemen met onze klantendienst. Als er een ticket-id opstaat, kunnen wij te weten komen wie dat is en kan je contact opnemen met die persoon.”

“Wijzelf hebben enkel de wachtlijsten, waarnaar we een mail uitsturen als er weer kaartjes beschikbaar zijn”, zegt Ketele. Concrete plannen om dat te veranderen zijn er niet. “We wachten ook de evolutie af met de digitale tickets. Bij Ed Sheeran (op 22 en 23 juli in het Koning Boudewijnstadion, red.) zijn de tickets alleen via de app van Ticketmaster beschikbaar. De QR-code verandert er om de zoveel tijd. Dat moet misbruik tegengaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER