Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer. © BELGA

Tijd dringt voor Vivaldi en De Croo, maar zonder berekeningen blijft een pensioendeal moeilijk

Geen barbecue in Brakel, dit weekend onderhandelden de federale topministers gewoon in de Wetstraat. Tot een doorbraak in de pensioenhervorming kwam het voorlopig niet, onder meer omdat er nog steeds geen berekeningen zijn. “En hoe kan je nu beslissen zonder goed te weten waar je budgettair aan begint?” 

50 reacties

  • Dirk Uyttenhove

    2 jaar geleden
    Waarom stoppen ze toch niet met Vivaldi? Ze gaan niks meer beslissen, voortslepen tot 2024. Dit is allemaal verloren tijd en het is dringend dat dit eiek land deftig bestuurd wordt. Want na de verkiezingen, rgering in lopende zaken
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Het zal zijn van Magnette zegt en niks anders of de regering valt en dat is iets wat groen cd&v en open vld kunnen missen als kiespijn.Die zitten onder de 10 % voor die verraders komt de kiesdrempel in het zicht.
  • Daniel Van Buggenhout

    2 jaar geleden
    Weg met vivaldi en al zekers met die eerste minister , een goed voorbeeld van hoe het NIET moet
  • Albert De Coster

    2 jaar geleden
    Ben echt benieuwd hoe de regering dit gaat vertalen ? Want beginnen werken toen ik 14 jaar jong was (jaar 1960) plus blijven studeren via avondschool /en werken tot en met het jaar 2007.M.a.w. 47 jaar , in totaal 6 maanden werkloos door omstandigheden.
  • Michel neckebroeck

    2 jaar geleden
    We moeten werken tot 67 terwijl de PS aangeeft dat 10 gewerkte jaren genoeg zijn voor minimum pensioen Werken wordt ontmoedigd in België