Nu ook officieel: Quick-Step Alpha Vinyl wordt vanaf volgend seizoen Soudal Quick-Step

Dat Quick-Step volgend seizoen afscheid neemt van Alpha Vinyl is al langer geweten. Nu is ook bekend hoe de ploeg van Patrick Lefevre vanaf 2023 door het leven zal gaan: Soudal Quick-Step. Dat zei Dirk Coorevits, CEO van Soudal, in Vive le Vélo. Op een gemeenschappelijke persconferentie tijdens de rustdag van de Tour werd ook de duur aangekondigd: Soudal zal vijf jaar lang sponsor worden van de ploeg.

Maarten Vanhoof en Sam Varewyck

In volle Tour raakte vorige zomer bekend dat Soudal eind 2022 de overeenkomst met de rood-witte Lotto-formatie na acht jaar zal beëindigen. Al snel werd duidelijk waarom: Soudal maakt de overstap naar die andere Belgische wielerploeg, in 2021 nog Deceuninck - Quick-Step geheten. Alpha Vinyl, een dochteronderneming van Quick-Step, zwaait na een jaar zo alweer af als sponsor van de troepen van Lefevere.

Het nieuws werd maandag officieel gemaakt op de traditionele persconferentie van Quick-Step op de rustdag van de Tour de France. “Ik ben trots om aan te kondigen wat we al even wisten: Soudal vervoegt ons team de komende 5 jaar als sponsor”, vertelde teambaas Patrick Lefevere. ”Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik een samenwerking van 5 jaar mag aankondigen, daarom ben ik nog niet met pensioen”, vertelde hij nog.

Ook Dirk Coorevits, de CEO van Soudal, was aanwezig. We zitten met Lotto Soudal al acht jaar in het wielrennen. Met het team van Patrick kunnen we naar het volgende niveau gaan. Quick-Step is het meest scuccesvolle team van het laatste decennium en we hebben dezelfde ambities.”

LEES OOK. (+) Als het klikt en de lijm pakt: hoe de sponsordeal tussen Quick-Step en Soudal tot stand kwam

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer