"Alle statistieken tonen aan dat er vooral 's nachts en in het weekend te snel wordt gereden of onder invloed achter het stuur wordt gekropen", zeggen zwaantjes. "Maar net dán moeten wij besparen. Eigenlijk mogen we nog 's ochtends flitsen als iedereen in de file staat.”
Volledig scherm
PREMIUM
"Alle statistieken tonen aan dat er vooral 's nachts en in het weekend te snel wordt gereden of onder invloed achter het stuur wordt gekropen", zeggen zwaantjes. "Maar net dán moeten wij besparen. Eigenlijk mogen we nog 's ochtends flitsen als iedereen in de file staat.” © belga

Politiebaas snoeit drastisch in weekendacties: “Geen geld voor controles op snelheid en alcohol”

“Eigenlijk mogen we voortaan enkel nog flitsen als iedereen ‘s ochtends in de file staat.” Door besparingen bij de Wegpolitie wordt er flink gesnoeid in alcohol- en flitscontroles ‘s nachts en tijdens het weekend. Slecht nieuws volgens Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. “Als het over alcohol gaat, denken nog te veel mensen dat ze de dans kunnen ontspringen. Dat gevoel wordt nu alleen maar sterker.” 

93 reacties

  • guy vermeulen

    2 jaar geleden
    Zeer goed voor vele mensen die zware voet hebben en veel drinken (alcoholische) die met auto rijden. Top prestatie . Zie nooit controle en rij dagelijks.
  • johan christiaens

    2 jaar geleden
    Geen probleem toch. Gedaan met mensen te pesten. Maar waar gaat al da geld toch altijd naartoe? Zie op m’n werk dagelijks 10 gallen boetes passeren. De zakjes zullen wel ergens goed gevuld worden….
  • Steven Sleeuwaert

    2 jaar geleden
    Zolang de minister van binnenlandse zaken de kop on het zand blijft steken zal er niks veranderen.
  • Pieter De Valck

    2 jaar geleden
    Dit land heeft voor niets nog geld, allemaal in de zakken van de politiekers
  • Peter Van Weereld

    2 jaar geleden
    Als ze controles doen hoor je er veel jammeren en als ze geen controles doen blijkbaar ook… in Spanje bijna nooit controle, waar ik ben, en ik weet 4 flitspalen staan en geen enkele trajectcontroles. Ik lees hier bijna nooit van ongevallen op autosnelwegen met vrachtwagens, zoals in België dagelijkse kost is! T is daar triestig gesteld met de chauffeurs, denk ik. En als je hier binnen de 14 dagen betaald, krijg je 50% korting, echt waar!!