VIDEO. Gewapende overvaller nog steeds voortvluchtig

De politie en het parket van Brussel zijn op zoek naar de dader van een gewapende overval op een supermarkt in Elsene. De dader drong de Carrefour Express op de Elsense Steenweg in Elsene binnen en ging snel en vastberaden te werk. Een van de werkneemsters werd bedreigd met een vuurwapen en gekneveld.

CMA

Op camerabeelden is te zien hoe een gewapende man op vrijdag 12 augustus 2016 de Carrefour Express in Elsene binnenwandelt, en meteen naar de stockruimte gaat. De verdachte aarzelt niet, en lijkt de winkel zeer goed te kennen. Hij stapt vastberaden door de winkel, rechtstreeks daar het lokaal waar de kluis staat. Met de sleutels die de verdachte ter plaatse vindt, tracht hij de kluis te openen.

Werknemers bedreigd en opgesloten

Op dat moment wordt de indringer betrapt door een van de werkneemster van de supermarkt. De verdachte bedreigt haar met een vuurwapen, knevelt haar en sluit haar op in het toilet. Even later verlaat de man het lokaal, en keert hij terug met een andere werknemer van het filiaal. Ook deze werknemer wordt onder bedreiging van het vuurwapen opgesloten in de toiletten.

Nadat het personeel opgesloten werd, keert de man nog een keer terug naar het lokaal met de kluis. Hij vult er enkele zakken en gaat er vervolgens vandoor met de buit.

Getuigen gezocht

© Federale Politie

De dader is een man van Noord Afrikaanse afkomst. Hij is 20 à 30 jaar oud, mollig en ongeveer 1.80 meter groot. De dag van de feiten had hij een onverzorgde stoppelbaard. Hij droeg een lichtkleurige pull en een beige broek. Hij had een pet op met vier verticale strepen en één diagonale lijn.

Kent u deze man of hebt u andere nuttige informatie met betrekking tot deze zaak, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.

Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800/30.300 en via opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen