Piloten van Ryanair staken op 23 en 24 juli opnieuw: “Relatie met arrogant management nog verslechterd”

De piloten van Ryanair zullen in het weekend van 23 en 24 juli opnieuw staken. Dat meldt La Dernière Heure. Eind juni legden de piloten en het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij ook al het werk neer in ons land.

jvh

“De redenen zijn altijd dezelfde: niet-naleving van de wetgeving, maar ook de minachtende en arrogante houding van het management van Ryanair, die sinds de staking van 24, 25 en 26 juni nog verder is verslechterd”, zegt vakbondssecretaris Didier Lebbe. “De lonen voor de maand juni werden ook niet geïndexeerd, terwijl dat wel het geval zou moeten zijn. En dat is maar één voorbeeld van vele. Het klimaat is dan ook verder verslechterd sinds de laatste staking, terwijl de gemoederen net gekalmeerd zouden moeten worden om sereen te kunnen onderhandelen.”

DE KERN. “Waarom vertragingen en annuleringen bij vliegvakanties voor een stuk onze eigen schuld zijn”

Lebbe haalt ook uit naar Ryanair-topman Michael O’Leary, die afgelopen weekend in de Ierse pers liet noteren dat zijn bedrijf sinds het begin van de zomer slechts 25 vluchten had moeten annuleren. “Terwijl dat er op één enkele stakingsdag al 450 waren. Het is jammer dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa zich zo opstelt: het is gewoon onaanvaardbaar .”

LEES OOK. Hoe Ryanair-site op zondag 17 april tal van lezers in de luren legde

Daarom hebben de Belgische (en de Franse) piloten van Ryanair beslist om te staken op zaterdag 23 juli en zondag 24 juli. Of ook het cabinepersoneel dan het werk neerlegt, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer